Her steg huspriserne mest det seneste år

Foto: Boligsiden

Millionvillaerne er blevet endnu dyrere: I Nordsjælland og Københavns omegn steg huspriserne mest i det seneste år. Hørsholm er en klar højdespringer.

Har du drømt om at flytte i hus nord for København, har du været vidne til en pæn prisstigning gennem det seneste år. For hver kvadratmeter hus skal der nu trækkes et par tusindlapper ekstra op af lommen sammenlignet med for et år siden.

Hørsholm topper med størst prishop

Størst er springet, hvis drømmen ligger i Hørsholm. Her skal du punge ud med 2.757 kr. ekstra pr. kvadratmeter sammenlignet med sidste år. Det svarer til en stigning på 12 %. Kommuner, der historisk set er ”dyre kommuner” følger trop med stigninger på 1.500-2.000 kr. pr. kvadratmeter, det gælder fx  Gentofte og Lyngby-Taarbæk.

”De store prisstigninger i kroner og øre skal ses i lyset af huspriserne i lige netop de områder”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz. ”Gennemsnitsprisen for en villa i Hørsholm ligger lige nu på 5,1 millioner kroner, og samtidig ligger nogle af Danmarks dyreste boliger i kommunen. Når priserne stiger på så dyre boliger, kan man hurtigt se ændringer på de knap 3.000 kr. pr. kvadratmeter, som vi ser nu. Men 12 % er nu stadig en ganske betragtelig stigning”, siger Birgit Daetz.

Lolland et sin egen højdespringer

På Lolland er huspriserne steget 606 kr. pr. kvadratmeter siden sidste år. I forhold til Hørsholm lyder det ikke meget, men når man tager i betragtning, at husene gennemsnitligt bliver solgt for 500.000  kr., er stigningen stor og svarer til 18 %.

Lignende store procentvise stigninger fordeler sig også i resten af landet, hvor de østjyske kommuner Hedensted og Silkeborg er god med og har stigninger på 12,5 %. Det svarer til, at man i Hedensted og Silkeborg skal give hhv. 1.000 og 1.500 kr. mere pr. kvadratmeter i år.

Her steg priserne mest

I disse fem kommuner steg priserne mest i løbet af de seneste 12 måneder. Priserne er taget for villaer i hele landet og sammenligner prisniveauet i dag med niveauet for et år siden.

KommuneStigning pr. m2 (kr.)
Hørsholm2.757
Lyngby-Taarbæk 1.927
Gentofte1.744
Gladsaxe1.548
Vallensbæk1.540

Fakta:

Beregningerne bygger på Boligsidens Markedsindeks pr. 4. marts 2013.

Boligsidens Markedsindeks viser udviklingen i kvadratmeterpriserne for villaer beregnet ud fra de faktiske handelspriser for bolighandler indgået til og med den 28. februar 2013.