Her har husejerne tjent over 1.000 kroner om dagen det seneste år

Foto: Boligsiden

Boligpriserne har det seneste år fulgt en opadgående kurve, der har været så stejl, at flere husejere har oplevet en øget værdi på deres hus svarende til en stigning på mere end 1.000 kroner om dagen. Se kommunerne her.

Et boligkøb kan være en ganske god investering. Ikke kun fordi det sikrer dig tag over hovedet og stabilitet i de hjemlige rammer, der kan også være en økonomisk gevinst af de større. For visse husejere har det henover de seneste år været en yderst lukrativ forretning at sidde i egen bolig.

I fire kommuner har husejerne oplevet prisstigninger, der svarer til en fortjeneste på mere end 1.000 kroner om dagen de seneste 365 dage. Det viser en udregning foretaget af Boligsiden.dk.

De gyldne kommuner

I kommunerne Rudersdal, Dragør, Solrød og København er husene i gennemsnit steget mere end 365.000 kroner det seneste år. Husejerne i både Gladsaxe, Rødovre og Hillerød kan dog også lune sig ved højere priser, der ligger lige under en tusindlap om dagen.

”Huspriserne har generelt været opadgående på hele markedet de seneste år, men vi ser alligevel nogle særligt guldrandede kommuner, hvor værdien i kroner og øre vækster i et noget hurtigere tempo end andre steder. Når vi ser prisstigninger på 1.000 kroner om dagen i visse kommuner, hænger det naturligvis også sammen med et prisniveau, der generelt er meget højt,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I Rudersdal Kommune, hvor huspriserne er steget mest siden juli 2017, lyder den gennemsnitlige værdistigning på 1.587 kroner om dagen. Det svarer til, at et gennemsnitshus er blevet 579.290 kroner mere værd på blot et år.

Tryk på efterspørgslen

Skuer vi to år tilbage i stedet for blot et enkelt – og skruer vi værdistigningen ned til 500 kroner i stedet for 1.000 kroner om dagen – ligger 14 kommuner på den øvre side af grænsen. 12 kommuner er beliggende i Region Hovedstaden, mens de resterende to er placeret syd for København i Region Sjælland.

”København og området nord for byen er og vil fortsæt være det dyreste område i Danmark, fordi der er et konstant tryk på efterspørgslen. Det pres får en afledt effekt på de omkringliggende kommuner, og derfor ser vi også de største faktiske prisstigninger her. I flere kommuner i provinsen ser vi dog procentvise stigninger i priserne, der sagtens kan matche udviklingen i hovedstadskommunerne, men fordi husene generelt koster mindre, når stigningen ganske enkelt ikke over 500 kroner,” siger Birgit Daetz.

Kommuner med prisstigninger på mere end 1.000 kr. om dagen

Vil du se, hvilke huse der er til salg i de fire gyldne kommuner med de største prisstigninger? Klik på kommunenavnene for at se hele udbuddet.

KommunePrisstigning pr. dag seneste årPrisstigning samlet seneste år
Rudersdal1.587 kr.579.290 kr.
Dragør1.377 kr.502.668 kr.
Solrød1.104 kr.402.890 kr.
København1.014 kr.370.288 kr.

(Opgørelsen dækker over ændringen i salgspriser i juli 2018 og 2017 og er baseret på et hus på 154 kvadratmeter, der svarer til den gennemsnitlige størrelse på de huse, der er solgt i perioden. Kun kommuner, hvor der har været min. fem salg pr. måned indgår i opgørelsen. Kilde: Boligsiden.dk)

(OBS! Tallene i artiklen er opdateret 5. september kl. 09.55, således at decimaler er taget med i beregningerne. Beløbene er fortsat rundet op til hele kroner.)

Find mere om