Her finder du Danmarks dyreste kvadratmeter

Foto: Boligsiden

Kvadratmeterprisen på boliger varierer meget alt efter, hvor man kigger – og der kan være mange penge at spare. Frederiksberg har Danmarks dyreste kvadratmeter på 32.000 kr. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Der er stor forskel på kvadratmeterprisen i Danmark. Som tommelfingerregel hænger popularitet og pris sammen, og den regel understøtter boligsidens data. Nordsjælland, og hovedstadsområdet topper listen over områder med den dyreste kvadratmeterpris, og bevæger sig op over 17.500 kr. De absolutte topscorere er dog Frederiksberg og Gentofte. Her koster en kvadratmeter i gennemsnit over 31.000 kr.

”Hovedstadsområdet og Nordsjælland trækker i høj grad kvadratmeterprisen op i et andet leje end resten af landet. Vores tal viser en tydelig tendens, jo længere østpå man kigger på hus, desto dyrere er kvadratmeterprisen,” siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S Birgit Daetz.

Der er stor spændvidde i, hvad en kvadratmeter koster, hvis man sammenligner lan-dets kvadratmeterpriser. Variationen fra øst til vest er meget markant, men også i landets største byer er der en stor forskel. København, som ligger i top fem, har en kvadratmeterpris på ca. 23.500 kr. Århus, som stadig ligger i den dyre ende på en 21. plads, har en kvadratmeterpris på ca. 18.000 kr. Odense har en pris på knap 14.000 kr., og Aalborg er nede på 12.000 kr. pr. kvadratmeter.

”Der er stor prisforskel fra kommune til kommune, og derfor er det også vigtigt, at boligkøbere ser sig godt for samt gør op med sig selv, hvor meget det betyder at bo i den populære kommune, hvis du kan spare flere tusinde kroner ved at rykke til en nærliggende kommune et par kilometer væk,” siger Birgit Daetz.

Går du efter den billigste kvadratmeterpris, skal du købe hus i ydreområderne eller på vestkysten. Her er kvadratmeterprisen helt nede på en gennemsnitspris på 5.500 – 8.500 kr. Danmarks absolut billigste kvadratmeterpris findes i Lemvig, hvor du kan få en kvadratmeter for blot 5.500 kr.