Her fik køberne størst rabat i 2018

Det gennemsnitlige nedslag på villaer har været rekordlavt i 2018, men der er stadig store rabatter at få i nogle dele af landet. Se, hvor køberne fik den største rabat i det forgangne år.

Færre købere får rabat, når de køber en villa, og de rabatter der bliver givet er mindre end på noget andet tidspunkt i 2010’erne. Det viser nøgletal for 2018 fra Boligsiden.dk.

Det betyder dog ikke, at det har været umuligt at prutte om prisen på et hus i 2018, for i godt 30 kommuner i Danmark fik køberne i gennemsnit forhandlet mere end fem procent af udbudsprisen. Allerstørst evne til at få nedslag i prisen havde køberne i Langeland Kommune, hvor der blev givet en gennemsnitlig rabat på 9,4 procent.

”Der er hård kamp om køberne i yderområderne, så du er som sælger nødt til at slå til, når en interesseret køber melder sig. Det er selvsagt en god forhandlingsposition for køberen. Det gælder for Langeland Kommune, men også for de andre kommuner på top 20, der ligger i udkantsdanmark eller i en landsdel, hvor det traditionelt er svært at sælge huset,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Når det er sagt, så var der i det forgange år fremgang i antallet af handler i de fleste af de kommuner, hvor der blev givet størst nedslag. Det vidner om en øget interesse for at bosætte sig i de yderste dele af Danmark. Det betyder, at flere huse bliver vedligeholdt og renoveret, og det gør disse områder endnu mere attraktive og kan tiltrække flere ressourcestærke tilflyttere.”

Mens køberne fik de største 2018-nedslag i Langeland, Struer og Tønder, blev der givet en rabat på mellem 1,9 og 2,2 procent i Egedal, Glostrup og Halsnæs, der dermed er de kommuner, hvor køberne fik de laveste nedslag.

Rabatten på villaer var i gennemsnit sidste år 4,3 procent.

Top 20: Kommuner med størst nedslag

KommuneGennemsnitligt prisnedslag
Langeland9,4 %
Struer8,2 %
Tønder8,1 %
Lolland7,9 %
Lemvig7,7 %
Jammerbugt7,0 %
Hjørring6,8 %
Morsø6,7 %
Odsherred6,4 %
Thisted6,3 %
Vesthimmerland6,3 %
Haderslev6,2 %
Frederikshavn6,2 %
Vordingborg6,0 %
Assens6,0 %
Norddjurs6,0 %
Kalundborg6,0 %
Skive5,7 %
Guldborgsund5,7 %
Brønderslev5,7 %

(Nedslaget er udregnet som forskellen mellem salgspris og seneste udbudspris. Kun kommuner med minimum 100 villahandler er med i opgørelsen. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om