Her får huskøberne størst nedslag på udbudsprisen

Foto: Boligsiden

Sjællandske hussælgere er mest villige til at slå af prisen, når hushandlen skal afsluttes. I bedste fald får køber huset op imod 14 pct. billigere, end der står på prisskiltet. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Huskøberne i den østlige del af landet får et større nedslag på udbudsprisen, end tilfældet er i mange andre dele af landet. En opgørelse fra www.boligsiden.dk over villahandler i 2011 og 2012 viser, at blandt de ti kommuner i landet, hvor huskøberne får størst nedslag ligger de syv øst for Storebælt. Frederiksberg Kommune topper listen.

14 pct. nedslag i Frederiksberg

”Det gennemsnitlige nedslag i Frederiksberg Kommune ligger på knap 14 pct. Det er den procentdel, som køberne får slået af den sidste udbudspris på villaen. Og det er det højeste i landet”, siger Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Det svarer til, at sælgerne i velhaverkommunen i gennemsnit slår over 1 mio. kr. af den sidste udbudspris.

Læs også: Mindre sommerhuse er mest populære

Efter Frederiksberg følger Samsø, hvor sælgerne de sidste to kalenderår har slået 12 pct. af udbudsprisen. Og i seks kommuner er nedslaget på omkring 10 pct.

Kommunerne er:

• Lolland
• Guldborgsund
• Morsø
• Vordingborg
• Odsherred
• Langeland

”Generelt set kan man sige, at jo længere væk fra storbyerne, man kommer, desto større chance er der for at få et prisnedslag af en fornuftig størrelse. Frederiksberg er undtagelsen. Men i København, Aalborg og Aarhus er det gennemsnitlige nedslag på den sidste udbudspris på kun 5 pct. Det er i den absolut lave ende”, siger Birgit Daetz.

Det mindste nedslag får huskøberne i Esbjerg, Albertslund, Favrskov og Vallensbæk; i alle fire kommuner er det gennemsnitlige prisnedslag på 4 pct.


Kilde: Boligsiden.dk