Her er villaen i vandkanten billigere end gennemsnitshuset

Foto: Boligsiden

66 villaer til salg ligger mindre end 100 meter fra havet – og koster mindre end et gennemsnitligt enfamiliehus. En opgørelse fra www.boligsiden.dk
viser hvor i landet, du finder dem.

Det gennemsnitlige danske enfamiliehus koster omkring 11.800 kroner per kvadratmeter. Prisen varierer, alt efter hvor i landet man kommer hen, men gennemsnitligt set er det nævnte beløb prisen. Og i stedet for at vælge en villa i et almindeligt parcelhuskvarter i provinsen eller mellem markerne inde i landet, er det nok en overvejelse værd at vende blikket mod de danske kyster. Samtidig kan der oven i købet være mange penge at spare på huskøbet, når man sammenligner med de gennemsnitlige priser på landsplan.

Boligsiden.dk har netop udarbejdet en opgørelse over udbudspriserne på villaer, som ligger inden for 100 meter til havet rundt om i landets kommuner.

”Vores tal viser, at kvadratmeterpriserne på villaer i vandkanten i seks kommuner er lavere end landsgennemsnittet for villaer. Lavest er prisen i Vesthimmerland Kommune, hvor man slipper med knap 7.200 kroner per kvadratmeter – det er cirka 40 pct. billigere end det gennemsnitlige enfamiliehus. Og så får man vel at mærke en villa, der ligger mindre end 100 meter fra strandkanten”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I disse seks kommuner er villaen i vandkanten billigere gennemsnitsprisen for en villa:

Gns. m2-pris for villaer i hele landet 11.800 kr.

 Gns. m2-pris for villaer 100 meter fra havetAntal til salg
Vesthimmerland Kommune7.188 kr.5
Faxe Kommune8.100 kr.5
Skive Kommune8.446 kr.14
Lolland Kommune9.116 kr.16
Langeland Kommune11.771 kr.10
Ærø Kommune11.30516

Kilde: Boligsiden.dk

Gennemsnitlig kvadratmeterpris for boliger med under 100 m til kysten. Kvadratmeterprisen er beregnet ud fra det vægtede areal, hvor det er muligt. Ellers bruges boligarealet.
Der er i oversigten kun medtaget kommuner med mindst 5 boliger til salg.