Her er sommerhuspriserne suset i vejret

Foto: Boligsiden.

Det seneste år er salgsprisen på et sommerhus skudt mest i vejret på Sjællands nordkyst. Men Kalundborg og Ringkøbing-Skjern kommuner blander sig i det fine selskab, viser tal fra Boligsiden.dk.

Tøvede du sidste år med at købe sommerhus, kan det blive en dyrt købt ventetid i år. Salgsprisen på et sommerhus er nemlig steget op til 16,3 procent fra juli 2014 til juli 2015. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal fra juli måned.

Den største stigning på over 16 procent er i Gribskov Kommune, hvor sommerhusene i Gilleleje, Tisvildeleje og Hornbæk trækker gennemsnittet godt op. Gribskov Kommune har desuden landets næstlaveste salgstid for sommerhuse; i juli lå den på 166 dage i gennemsnit. Kun i Halsnæs Kommune går det lidt hurtigere.

Kalundborg suser ind på en klar andenplads med en stigning i salgspriserne på 15,1 procent fra juli sidste år og til juli i år. Men med salgspriser på 11.079 kroner pr. kvadratmeter, ligger sommerhusene i Kalundborg Kommune stadig i den lave ende.

”Det tager kun halvanden time at køre fra København til Kalundborg, hvor man får godt badevand og sommerhuse til halv pris i forhold til Sjællands nordkyst. Det er forståeligt, at priserne her er steget her det seneste år, men også en klar fordel for køberne, at prisniveauet stadig er lavt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

På tredjepladsen over kommuner, hvor sommerhuspriserne er steget mest det seneste år, kommer Helsingør med en prisstigning på 14,9 procent.

Prishop i vesterhavskommunerne

Mens salgsprisen i Ringkøbing-Skjern Kommune er steget med ikke mindre end 13,6 procent fra juli 2014 til juli 2015, er salgspriserne faldet med 8,3 procent i samme periode i Varde Kommune. De to nabokommuner ved Vesterhavet nærmer sig dermed hinanden prismæssigt. Men trods det store hop opad, ligger salgsprisen i Ringkøbing-Skjern Kommune stadig 1.600 kroner pr. kvadratmeter under salgsprisen i Varde Kommune. Hvide Sande ligger dermed stadig i slipstrømmen af Blåvands årelange succes som et af Danmarks mest populære sommerhusområder.

Top 10: Her er salgsprisen steget mest

Stigning i salgsprisen fra juli 2014 – juli 2015 for sommerhuse fordelt på kommuner.

  1. Gribskov: 16,3 %
  2. Kalundborg: 15,1 %
  3. Helsingør: 14,9 %
  4. Ringkøbing-Skjern: 13,6 %
  5. Aalborg: 12,1 %
  6. Slagelse: 11,0 %
  7. Halsnæs: 10,4 %
  8. Frederikssund: 9,1 %
  9. Guldborgsund: 8,0 %
  10. Bornholm: 7,3 %