Her er Sønderjyllands billigste – og dyreste – veje

Foto: Boligsiden.

Husene på Tingvej i Tønder er Sønderjyllands billigste og koster kun i gennemsnit en halv million kroner. På Ahlmannsvej i Sønderborg er priserne derimod fem gange højere. Boligmarkedet viser vej til de billigste og dyreste veje i Tønder, Aabenraa og Sønderborg.

Vil man bo billigst muligt i hus i Sønderjylland, skal man rette blikket mod Tingvej i Tønder Kommune. Vejen, der starter ved grænsen og løber stik nord gennem hele Tønder Kommune er nemlig Sønderjyllands billigste. Her koster en villa gennemsnitligt kun en halv million kroner.

Dugfriske tal fra landets ejendomsmæglere og Boligsiden.dk afslører, at der i de sidste to et halvt år er solgt seks huse på Tingvej. Husene er handlet til en gennemsnitspris på 510.000 kroner.

På 2. pladsen over landsdelens billigste villaveje ligger Vestertoften lige uden for Nordborg på Als. Her er der solgt tre huse gennem de seneste 30 måneder til en gennemsnitspris på 515.000 kroner.

Bo billigt i byen

Ikke overraskende ligger de fleste af de billige veje uden for de større byer, men det kan faktisk sagtens lade sig gøre at købe hus i byen og alligevel slippe billigt. Inde i Tønder by er gennemsnitsprisen for de otte huse, der er solgt siden årsskiftet 2007/2008 nemlig kun 600.000 kroner.

Vender man blikket mod de dyreste veje i Sønderjylland, er Boligsiden.dk’s top 10-liste voldsomt domineret af Sønderborg.

”Syv af de dyreste 10 veje ligger i Sønderborg. Listen toppes af Ahlmannsvej, hvor de senest solgte huse i gennemsnit har kostet over 2,7 mio. kr. Herefter følger veje som Kløverlykke og Grundvigs Allé med priser, der kun ligger omkring 100.000 kroner lavere. Men det er jo for intet at sammenligne med mange andre steder i landet, hvor huspriserne ligger væsentligt højere”, siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Kig til havet for 2,4 mio. kr.

Husene er almindeligvis dyrere i bymæssig bebyggelse, og når beliggenheden er særlig god, for eksempel på grund af en speciel udsigt, påvirkes priserne yderligere i opadgående retning. Alligevel kan man købe hus i Egernsund med havudsigt og slippe relativt billigt.

Gennemsnitsprisen på Sundgade – hvor man har direkte kig til Flensborg Fjord – ligger nemlig kun på lige godt 2,4 mio. kr.

En halv eller to en halv million … der er rigtig meget at vælge imellem i Tønder, Aabenraa og Sønderborg, og prisen passer til stort set enhver pengepung.

*Kilde: Boligsiden.dk. Tallene er baseret på ejendomsmæglernes indberetninger af salgsdata til Boligsiden og dækker minimum 80 pct. af landets ejendomsmæglere. Kun veje, hvor der er solgt mindst tre huse i løbet af 2008, 2009 og 2010 er taget med i artiklen.