Her er de billigste ejerlejligheder i de to dyreste kommuner

Foto: Boligsiden

Det er ofte en dyr fornøjelse at købe ejerlejlighed i landets to dyreste kommuner, Frederiksberg og København. Men drømmer du om en lejlighed et af disse steder, kan du se de fem aktuelt billigst udbudte ejerlejligheder i de to kommuner lige her.

Frederiksberg og København er de to kommuner med de absolut højeste kvadratmeterpriser for ejerlejligheder.

På Frederiksberg betaler du i gennemsnit 45.029 kroner per kvadratmeter, og i oktober rundede salgsprisen for ejerlejlighederne i København 41.013 kroner per kvadratmeter. Det viser de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Flere steder er kvadratmeterprisen i de to kommuner endda langt højere. Aktuelt er der flere ejerlejligheder udbudt til priser svarende til over 100.000 kroner per kvadratmeter. Men samtidig er der også flere lejligheder med priser, der er lavere end gennemsnittet.

Er du derfor villig til at gå på kompromis med nogle af dine krav til lejligheden, er det fortsat muligt at blive ejer af en lejlighed for langt mindre i de to kommuner.

Kompromisets kunst

På Frederiksberg er den aktuelt billigste udbudte ejerlejlighed 29 kvadratmeter stor, og den ligger placeret tæt på Flintholm Station. Prisen er 1.350.000 kroner.

”Selvom vi taler om den billigste ejerlejlighed på Frederiksberg, ligger den stadig i et prisleje, som er højt for de fleste. Specielt når vi ser på, hvor meget plads du får for pengene. Det er fællestrækket for de billigste ejerlejligheder, at de er små og oftest bedst egnede som studieboliger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ser vi i stedet på Københavns Kommune, er det muligt at købe en ejerlejlighed til lidt færre penge. Her koster den aktuelt billigst udbudte ejerlejlighed nemlig 545.000 kroner. Også her er der tale om en ét-værelses lejlighed, og den ligger i Brønshøj.

”I København ser vi, at fællestrækket for de billigste lejligheder er, at man som boligkøber skal gå lidt på kompromis med beliggenheden. Den billigste ligger placeret i Brønshøj, og de næste lejligheder på denne liste ligger placeret i udkanten af Københavns Kommune i områder som Nordvest og på Amager,” siger Birgit Daetz.

Find mere om