Her er chancerne størst for at sælge til prisen

Foto: Boligsiden

Den kommune du bor i, kan være afgørende for, om du får, hvad du forlanger for din villa, eller om du må slå noget af prisen. Se, hvor du har størst mulighed for at få prisen eller mere for dit hus.

Bolighandel er en af de sidste bastioner, hvor vi kan forhandle om prisen på det, vi køber. Og der bliver da også givet nedslag i 74 procent af alle villahandler på landsplan. Men står du og skal sælge din bolig, er du nok mere interesseret i at vide, hvordan du kan få den pris, du forlanger. Her kan den kommune, du bor i, være en god indikator.

Mens der i nogle kommuner bliver givet nedslag i samtlige villahandler, bliver der i Vallensbæk kun givet nedslag i 50 procent af villahandlerne. Det gør Vallensbæk til den kommune, hvor du har størst chance for at få en køber til at betale udbudsprisen for dit hus. Men også i flere kommuner i og omkring København får omkring 40 procent af villasælgerne prisen for boligen, og Sorø, Næstved og Fredericia placerer sig også på listen over kommuner, hvor du ofte vil få udbudsprisen.

”Når en stor andel købere betaler prisen for en bolig, kan det både være fordi, der er stor efterspørgsel, men det kan også være et tegn på, at sælgerne er gode til at sætte den rigtige pris fra start. Men man skal også huske, at et nedslag kan være vejen til at lukke en handel, og det er jo i sidste ende sælgers interesse. I Ballerup bliver der fx givet nedslag i 81 procent af villahandlerne; til gengæld er Ballerup en af de kommuner, hvor næsten alle villaer, der sættes til salg, bliver solgt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Top 10 – Her får flest prisen eller mere for villaen

Andel af villahandler der ender med at køber betaler prisen eller mere, 2. kvartal 2015

  1. Vallensbæk: 50,00 %
  2. København 42,67 %
  3. Sorø: 42,25 %
  4. Furesø: 39,19 %
  5. Næstved: 36,78 %
  6. Hvidovre: 36,61 %
  7. Albertslund: 36,36 %
  8. Fredericia: 36,15 %
  9. Tårnby: 36,11 %
  10. Rødovre: 36,11 %