Gyldne kommuner: Få størst fortjeneste på lejligheden

Foto: Boligsiden

Købte du lejlighed i Frederiksberg kommune i 2011 og solgte igen fem år senere, i 2016, var fortjenesten på intet mindre end 64 procent. Se, hvor i landet gevinsten ellers har været mærkbar.

Der er massiv forskel på, hvor i landet lejlighedsejerne har gjort den bedste forretning. Og selvom de fleste boligkøbere først og fremmest vælger ny bolig ud fra en ide om, hvor de bedst muligt kan komme til at føle sig hjemme, er det måske ikke så dumt at skele til sin fremtidige økonomi, inden man skriver under på en købsaftale.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at særligt de lejlighedsejere i Frederiksberg kommune, der efter blot fem år solgte deres lejlighed sidste år, sikrede sig en fortjeneste på hele 64 procent.

”Mens huskøbere generelt bliver i boligen længere, er en ejerperiode på fem år, særligt i byerne, ikke atypisk for lejlighedsejere. Derfor giver det god mening at se nærmere på, hvor stor fortjenesten kan være henover en så relativt kort periode. Top fire er ikke overraskende, men at lejlighedsejere i Odense har kunne hente 50 procent på den oprindelige købssum i perioden fra 2011 til 2016 var langt fra forudsigeligt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Et blik i krystalkuglen

Hvad prisstigningerne i den fynske hovedby skyldes, har Tore Wiben, indehaver af danbolig Odense – Lejlighedsbutikken, flere forklaringer på.

”Den primære katalysator er, at udbuddet har været stødt faldende i perioden. Det skyldes ikke, at salget er gået i stå, men at efterspørgslen er stor. Vi kan ganske enkelt se, at der bliver flere og flere kunder for hver lejlighed, der bliver sat til salg. Den øgede aktivitet skyldes den positive udvikling omkring infrastrukturen samt uddannelsesinstitutionerne, der har genereret en stigning i antallet af forældrekøb,” siger han.

Og skal Tore Wiben kaste et blik i krystalkuglen, er han ikke i tvivl om, at vi fortsat vil opleve stødt stigende lejlighedspriser i Odense, der både udvider sig i højden og bredden på grund af projektsalg og prisstigninger i centrum.

”På sigt kommer vi desuden til at mærke prisstigningernes afsmitning på andre boligtyper som villaer og rækkehuse uden for centrum. Vi ser tit, at lejlighedspriserne er de første til at stige, hvorefter husene følger efter. Det skyldes blandt andet, at en del af boligejerne efter en årrække skifter lejligheden ud med et hus,” siger Tore Wiben.

Top 15

Her har fortjenesten været størst ved køb og salg af samme ejerlejlighed i 2011 og 2016:

KommuneSamlet prisforskel for handler med gevinst
Frederiksberg64 %
København 59 %
Gentofte49 %
Lyngby-Taarbæk48 %
Odense48 %
Roskilde45 %
Hvidovre43 %
Gladsaxe43 %
Høje-Taastrup43 %
Rudersdal35 %
Aalborg34 %
Aarhus28 %
Randers26 %
Helsingør 24 %
Slagelse23 %

(Kun kommuner med minimum 10 salg er inkluderet i oversigten)

Find mere om