Fritidshuset er en billig julegave

BBR indberetning

Netop nu er det lavsæson på markedet for fritidshuse. Ifølge beregninger fra www.boligsiden.dk betyder det, at man kan spare 2.000 kr. pr. kvadratmeter på fritidshuset hvis man køber op til jul i stedet for i maj måned.

December er typisk den måned, hvor der er allermest stille på markedet for fritidshuse. Dermed er det også den måned, hvor det er billigst at købe fritidshus. Det fremgår af tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”Vores beregninger viser, at december er årets billigste måned at købe fritidshus i. I gennemsnit sparer man knap 2.000 kroner pr. kvadratmeter, hvis man køber boligen op til jul, end hvis man venter til maj måned, som er den dyreste måned at handle i”, lyder det fra Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Boligsidens beregninger er foretaget ud fra et gennemsnit af salgspriserne pr. kvadratmeter i henholdsvis maj og december måneder fra 2004 og frem til i år.

Ifølge Boligsidens tal er maj normalt den måned, hvor der handles flest fritidshuse.

Spar 160.000 kr. på fritidshuset

”Vores tal viser, at man kan spare 160.000 kroner på et gennemsnitligt fritidshus, som er på omkring 80 kvadratmeter, hvis man handler i december i stedet for maj. Så hvis man går med tanker om at købe fritidshus, kan det da være en julegaveidé, som hele familien vil elske”, siger Birgit Daetz.

Den gennemsnitlige salgspris for fritidshuse, der sælges i maj måned ligger – set over de seneste syv år – på 16.260 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning har de købere, som har handlet i december måned – set over de seneste seks år – i gennemsnit betalt cirka 14.280 kroner pr. kvadratmeter.

Helt præcis er besparelsen jævnfør Boligsidens beregninger på 1.978 kroner, hvis man køber fritidshus i december frem for i maj måned.

Find mere om