Flere villaer sælges over prisen

Foto: Boligsiden

Et overvejende flertal af boligkøberne får talt sig til et prisnedslag, når købsaftalen skrives under. Men ikke alle er så heldige. Nogle må betale ekstra, og andelen af overbud er stigende, viser tal fra Boligsiden.dk.

260 huskøbere betalte i årets tre første måneder dyrt for deres drømmehus. De måtte punge ud med et højere beløb, end der stod i boligannoncen for at sikre sig, at netop deres navn endte på købsaftalen. Det svarer til, at tre procent af villahandlerne endte med et overbud, og det er en langt højere andel end i samme periode de foregående år.

”Når man som boligkøber ender med at betale mere end udbudsprisen, skyldes det primært, at der er en stor efterspørgsel efter boligen. Hvis der har været flere interesserede købere, kan de byde hinanden op, og det ender med, at en vil betale ekstra bare for at være sikker på at få boligen. Boligen har vist sig at have en højere værdi, end den har været udbudt til”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Overbud er en naturlig reaktion på et marked, der er på vej op, og hvor boligpriserne stiger. En moderat udbudspris kan blive overhalet af virkeligheden, hvor interessen gør boligen mere værd. Alligevel er det ikke alle steder i landet, at man skal forvente at køberne falder over hinanden og byder prisen op. I marts faldt salgspriserne i 28 af landets kommuner, og en gennemsnitlig salgstid på 219 dage for villaer og rækkehuse afspejler, at ikke alle bolighandler foregår lige hurtigt.

Villaer solgt over prisen (gns. jan – marts)

2009: 2,7 %

2010: 1,9 %

2011: 1,1%

2012: 1,0 %

2013: 1,8 %

2014: 2,1 %

2015: 3,0 %

Find mere om