Etagen bestemmer boligprisen

Foto: Boligsiden

Du betaler mere; til gengæld kan du spare fitnessabonnementet væk. For hver etage, du løber opad i en ejendom, stiger prisen på lejlighederne. Se, hvor meget ekstra du skal betale for en etage.

På boligmarkedet er der en direkte sammenhæng mellem hvilken etage, man bor på, og prisen på lejligheden. Udbudsprisen for en penthouselejlighed ligger eksempelvis 37 procent højere end den gennemsnitlige udbudspris for ejerlejligheder.

Men det er ikke bare lejlighederne øverst oppe, der har høje priser. Prisen stiger nemlig for hver etage, du slæber dig op ad trappen i opgangen. Der er kun en ganske lille forskel i salgspriserne mellem stuen og første sal, men så tager priserne fart. Salgsprisen stiger 12 procent fra anden til tredje sal, og igen med 16 procent fra tredje til fjerde sal. Først når man er kommet op over sjette sal, begynder priserne at falde igen.

De store prishop mellem anden og tredje sal og igen fra tredje til fjerde sal kan hænge sammen med, at mange etagebyggerier netop er tre eller fire etager høje, og at den øverste og mest attraktive lejlighed derfor er den på tredje eller fjerde sal.

”Når priserne generelt stiger, jo højere op man kommer i ejendommen, er det fordi, mange sætter pris på udsigten. Men så spiller det også en stor rolle, at mange foretrækker at bo øverst, så man ikke har en overbo. Man kan sige, at man i højere grad betaler ekstra for at bo højere oppe end at der er rabat ved at bo nederst”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det koster lejligheden

Salgspris pr. kvm. for ejerlejligheder solgt seneste 12 mdr:

Stuen: 24.137 kr.

  1. sal: 24.340 kr.
  2. sal: 25.641 kr.
  3. sal: 28.811 kr.
  4. sal: 33.290 kr.
  5. sal: 35.130 kr.
  6. sal: 35.374 kr.
  7. sal: 33.892 kr.
  8. sal: 27.136 kr.
  9. sal: 28.159 kr.

Gns.: 26.481 kr.

Find mere om