Hvis man vil bo på en boulevard, er der op til 850 pct. i prisforskel, alt afhængig af hvor i landet boulevarden ligger. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.
’Boulevard’ klinger af noget stort og nærmest prangende, en meget bred flersporet vej, man kan se nedad lige så langt øjet rækker. Ingen sving og kurver her. Franskmændene byggede dem, fordi de gjorde det nemmere for ordensmagten at kontrollere det ofte utilfredse og revolutionsglade franske folk.
Men også i Danmark har vi en lang række boulevarder rundt om i landet, og www.boligsiden.dk har nu undersøgt boligpriserne på de danske boulevarder.
”Den dyreste hjemlige boulevard er Tuborg Boulevard i Hellerup. Her ligger den gennemsnitlige salgspris for boligerne på 7,1 mio. kr.”, fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.
Derimod koster det kun gennemsnitligt i omegnen af 840.000 kroner at købe bolig på de to billigste hjemlige boulevarder – Sjælør Boulevard i Københavns Sydvestkvarter og Engboulevarden i det sydøstlige Randers.
”Det svarer til en pris, der er omkring 850 pct. lavere end på Tuborg Boulevard”, siger Birgit Daetz.
Randers på 2. pladsen
Mens det næppe kommer bag på mange, at Storkøbenhavn topper listen, når det gælder de dyreste boulevarder, er det måske mere overraskende, at Randers snupper 2. pladsen. På Dronningborg Boulevard i den nordøstlige del af Randers er den gennemsnitlige salgspris for boligerne nemlig på 4 mio. kr.
Der er altså hele 3 mio. kr. i forskel på den dyreste og den næst dyreste boulevard. Mest almindeligt er det dog, at man skal regne med en gennemsnitspris på mellem halvanden og tre millioner kroner. Det er i hvert fald prisniveauet på de fleste af de 31 boulevarder, der har fundet plads i Boligsidens statistik.
Så selv om ’boulevard’ lyder fint i manges øren, behøver det ikke nødvendigvis at afskære almindelige danskere fra at købe bolig på en boulevard.
Det er kun de boulevarder, hvor der er gennemført mindst fem handler siden januar 2009, der er med i oversigten.