Ejerlejligheder er blevet 10 pct. billigere på ét år

Salgspriserne på ejerlejligheder er faldet med 2.000 kroner pr. kvadratmeter det seneste år. I to kommuner er prisfaldet helt oppe på 25 pct. Samtidig får køberne et større nedslag på prisen end tidligere. Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks.

Det bliver stadig billigere for danskerne at investere i en ejerlejlighed. Det står klart, efter at www.boligsiden.dk primo december offentliggjorde den seneste udgave af Boligsidens Markedsindeks. Markedsindekset – der udkommer i starten af hver måned – er baseret på salgsindberetningerne fra landets ejendomsmæglere for den foregående måned, og dermed er Boligsidens Markedsindeks den første præcise kilde over den nøjagtige udvikling på boligmarkedet.

”Vi følger udviklingen nøje måned efter måned, og tallene for november viser, at salgspriserne på ejerlejligheder nu ligger præcis 10 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nordsjælland og København hårdt ramt

Alene i november dalede salgsprisen med 1 pct. i forhold til oktober. Dermed koster det nu i gennemsnit godt 18.200 kroner pr. kvadratmeter ejerlejlighed – 2.000 kroner mindre end i november 2010. Men der er store forskelle mellem de enkelte dele af landet.

”Nordsjælland og kommunerne omkring København er de landsdele, der har været hårdest ramt af prisfaldene. Her er salgspriserne faldet med omkring 15-16 pct. på et år”, siger Birgit Daetz.

Prisfald på 25 pct. i Lyngby-Taarbæk

Zoomer man ind på de 98 kommuner i landet, fremgår det af Boligsidens Markedsindeks, at det er endnu værre visse steder. I Lyngby-Taarbæk kommune er salgspriserne på ejerlejligheder faldet med omkring 25 pct. det seneste år.

Samtidig med prisfaldene er sælgerne blevet fortsat mere imødekommende, når der skal forhandles med køber om den endelige salgspris.

”I gennemsnit gav sælgerne i november måned et nedslag på 1.024 kroner på den sidste udbudspris. Det største prisnedslag giver sælgerne i Region Hovedstaden – nemlig 1.144 kroner”, fortæller Birgit Daetz.

Det seneste år er prisnedslaget blevet større, og samlet set er der udsigt til en god handel for de købere, der giver et fornuftigt og realistisk bud på ejerlejligheden.

Fakta om Boligsidens Markedsindeks for november
• Den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder er faldet med 10 pct. på ét år
• Prisnedslaget er på 1.024 kroner pr. m² – det er et historisk højt niveau
• Det største prisnedslag fik køberne i Region Hovedstaden – 1.144 kr. pr. m²
• Det mindste prisnedslag fik køberne i Region Nordjylland – nemlig 665 kr. pr. m²
• Salgspriserne på ejerlejligheder stiger som det eneste sted i Region Midtjylland. Stigningen er drevet af Aarhus

Se hele Boligsidens Markedsindeks – November 2011. Her kan du se tallene for ejerlejligheder, villa/rækkehuse og fritidshuse – på landsplan, på regionsniveau og for samtlige 98 kommuner.