Ejendomsmæglere har delte forventninger til prisudvikling

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Landets ejendomsmæglere deler sig i to store grupper på spørgsmålet om, hvordan boligpriserne vil udvikle sig det kommende kvartal. Det fremgår af en ny undersøgelse blandt landets mæglere. Boligsiden.dk bringer nyheden.

En ny tendensundersøgelse blandt landets ejendomsmæglere viser, at de deler sig i to store grupper, når de giver ders bud på, hvordan boligpriserne vil udvikle sig det kommende kvartal. En stor gruppe tror, at priserne forbliver uændrede her i årets første kvartal, mens en større gruppe forventer, at priserne vil falde.

Forventer du, at boligpriserne vil stige, falde eller forblive uændrede i det kommende kvartal? Sådan er landets ejendomsmæglere blevet spurgt, og svarene deler sig i to store grupper. 56 pct. af ejendomsmæglerne forventer, at priserne på enfamilieshuse vil falde i årets første kvartal, mens 43 pct. forventer uændrede priser. Kun en enkelt procent forventer, at priserne vil stige. Det viser nye tal fra Dansk Ejendomsmæglerforenings tendensundersøgelse, hvor landets ejendomsmæglere fire gange årligt bliver spurgt om deres aktuelle syn på markedet.

50 % forventer ikke yderligere prisfald

”Vi kan altså konstatere, at næsten halvdelen af landets ejendomsmæglere ikke forventer yderligere prisfald. Og det er værd at bemærke i en tid, hvor der er rigtig meget negativ fokus på boligmarkedet, og hvor mange forholder sig afventende i markedet. Når det er sagt, betyder det store udbud og den relativt lave efterspørgsel, at markedet stadig er forbeholdt de sælgere, som sætter en skarp pris,” siger formand i Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen.

Læs også: Villaer over hele landet sælges over udbudsprisen

Tendensundersøgelsen viser overordnet, at ejendomsmæglernes forventninger til prisudviklingen er stort set de samme for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Nordjylland skiller sig ud

De lave forventninger til prisudviklingen i det første kvartal i 2012 ser ud til at gælde i hele landet, hvor der i alle regioner er flest mæglere, der forventer prisfald. Region Nordjylland skiller sig dog lidt ud i undersøgelsen: Her forventer 43 pct. af mæglerne faldende priser, mens 57 pct. forudser uændrede priser. Stort set ingen mæglere, blot 1 pct., tror på, at huspriserne vil stige i det kommende kvartal.

De ejendomsmæglere, der har de laveste forventninger til boligpriserne det kommende kvartal er at finde i Region Sjælland. Her forventer 66 pct. af mæglerne lavere priser, mens kun 34 pct. tror på uændrede priser.