Dyreste Skovvej er 1700 pct. dyrere end den billigste

Foto: Boligsiden

Der er himmelvide prisforskelle på adressen Skovvej, alt afhængig hvor i landet man kommer hen. Dyrest er Skovvej i Charlottenlund, billigst er den i Augustenborg. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Solens stråler trænger igennem bøgetræernes tætstående, lysegrønne kroner og bader skovbunden med sine stråler, mens gøgen kukkende lægger baggrundsmusik til det smukke billede, der impressionistisk males for øjne af en.

Mere idyllisk bliver det næppe, og det er noget nær den forestilling, der udspiller sig i fantasien, når man tænker på en dejlig dansk skovvej.

Men er det så ikke også hundedyrt at købe bolig på de veje, der bærer navnet ’Skovvej’? Den sag har www.boligsiden.dk undersøgt: Svaret er ja – og nej!

”Den dyreste Skovvej ligger i Charlottenlund. Her er den gennemsnitlige salgspris på 8 mio. kr. Herefter følger Skovvej i Gudbjerg Sydfyn, hvor man i gennemsnit skal betale 6,2 mio. kr. for boligen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Fik du læst: Enorme prisforskelle på landets boulevarder

Mens de dyreste Skovveje altså koster 6-8 mio. kr., ser prisniveauet noget anderledes ud i den anden ende af skalaen. Her koster det i gennemsnit kun knap 450.000 kr. at købe en bolig på Skovvej i Augustenborg på Als.

En hurtig omregning fortæller, at den pris er omkring 1700 pct. lavere end på Skovvej i Charlottenlund.

Det behøver med andre ord ikke at koste kassen at kunne høre gøgen fra terrassen og samtidig have frit udsyn til den danske bøgeskov.

Det er kun Skovvej’e, hvor der er gennemført mindst fem handler siden januar 2009, der er med i oversigten.