Dyreste og billigste kommune: Forskel på 1000 procent

Huspriser

Foto: Boligsiden

Der er en verden til forskel på prisen på villaer og rækkehuse i landets dyreste og billigste kommune.

Der er kun en køretur på godt 150 kilometer mellem Hellerup i Gentofte Kommune og Maribo i Lolland Kommune. Men ser man på forskellen på huspriserne i de to kommuner, indikerer de, at afstanden kunne være meget længere.

Mens Gentofte Kommune har landets dyreste huspriser, er det billigst at købe hus i Lolland Kommune. Faktisk er priserne tæt på 1000 procent højere i Gentofte. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for august.

”Det er attraktivt at bo i Gentofte, hvor der er kamp om boligerne. På Lolland kæmper de for at få folk til at købe husene. Sammenligningen mellem de to kommuner viser, at boligmarkedet er meget polariseret, og at der reelt er tale om to helt forskellige markeder. Men ser vi på markedet på Lolland alene, kan vi faktisk se, at det går godt, og at kvadratmeterprisen på et hus i Lolland Kommune er steget en femtedel det seneste år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en villa eller et rækkehus i Gentofte Kommune er 42.786 kroner og 8,5 procent højere end på samme tid sidste år, mens den i Lolland Kommune er steget 21 procent og nu er 4.398 kroner.

Find mere om