Dyre villaveje dominerer i medierne

Foto: Boligsiden

Dyrest og billigst blev et af de store emner i pressen i ugen, der gik; medierne dykkede ned i landets 10 dyreste og 10 billigste veje. Samtidig kunne en række mæglere melde om bedring i boligsalget.

Sommerhussælgere holder fast i priserne
Salget af fritidshuse er styrtdykket i kølvandet på økonomisk krise og stilstanden på boligmarkedet. Der er nu cirka 10.000 sommerhuse til salg, og Realkreditrådet anslår, at med et fald i antallet af handler på omkring 30 procent vil kun 2.500 fritidshuse blive solgt i hele 2009.
Priserne er faldet med omkring 20 procent siden toppen i efteråret 2007, men alligevel sætter sælgerne ikke udbudspriserne tilsvarende ned, viser tal fra Boliga.dk. Mens parcel og rækkehussælgerne i 2009 udbyder deres boliger til en pris, der er 10,8 procent lavere end i 2007, holder sommerhussælgerne mere igen. Her er forskellen nemlig kun på 4,8 procent.
Berlingske Tidende, boligen søndag, side 19 (13. september 2009)

Finsensvej er blevet en af Fredericias dyreste
Selvom Finsensvej i Taulov ligger langt fra vandudsigt – men op ad motorveje – er den nummer 65 på listen over Danmarks dyreste veje.
Ejendomsportalen www.boligsiden.dk har opgjort top- og bund 100 baseret på udbudspriser på villaer 1. september 2009 på veje herhjemme med flere end fem til salg på dette tidspunkt.
– Så der er tale om et øjebliksbillede for dem, der står overfor at skulle flytte lige nu. De kan se, hvad prislejet er, forklarer Boligsiden.dk ‘s kommunikationschef, Birgit Daetz til Fredericia Dagblad.
Den reelle salgspris er ofte en anden, men jo næppe højere.
På Finsensvej, hvor alle huse kun er få år gamle, var den gennemsnitlige udbudspris 3.434.857 kroner 1. september svarende til en kvadratmeterpris på 19.127 kroner.
Boligsiden.dk har alle landets ejendomsmæglerkæders priser med i sin database og søgemaskine.
Fredericia Dagblad, forsiden, side 1 (12. september 2009)

Her er Danmarks 7. dyreste vej
Hvad skal man snart tro på? Her er Danmarks syvende dyreste vej – Odinshøjvej i Ålsgårde, og umiddelbart kan det virke temmelig overraskende, når Helsingør Dagblad for en måned siden kunne fortæller på baggrund af Realkreditrådets boligsalgs-statistik for 2. kvartal, at kvadratmeterprisen i Ålsgårde var styrtdykket til under 15.000 kroner pr. kvadratmeter – det suverænt laveste i noget postnummer-område i Helsingør Kommune.
Nu meddeler så Boligsiden.dk, at på Odinshøjvej koster én kvadratmeter villa ikke mindre end 49.256 kroner, og at de fem villaer, der er sat til salg på vejen, koster i gennemsnit 11.238.000 kroner.
Men der er altså en afgørende forskel på Realkreditrådets og Boligsiden.dk’s opgørelser.
Realkreditrådet registerer gennemførte handler, hvor Boligsiden.dk’s beregninger bygger på de priser, boligerne er sat til salg for inden den reelle handel er gennemført.
Helsingør Dagblad, 1. sektion, side 11 (12. september 2009)

Tre på bund-10 liste
Torslundevej ved Holeby er landets tredjebilligste hvad angår huspriser. Det har hjemmesiden www.boligsiden.dk beregnet ud fra udbudspriserne på huse til salg 1. september.
Der var fem huse til salg på Torslundevej til en gennemsnitspris på 495.000 kroner. Landets billigste huse er i Roslev i Nordjylland, hvor husene i snit er 100.000 kroner billigere.
Også Tårsvej i Sandby og Viemosevej i Horslunde er blandt de 10 billigste veje. På Tårsvej var der seks huse til salg til en snit-pris på 563.000 kroner, mens der på Viemosevej var udbudt fem huse til i gennemsnit 599.000 kr.
Lolland-Falsters Folketidende, 1. sektion, side 19 (11. september 2009)

Jan Fog ramt af hårde tider
Det tager lang tid at slippe af med landets dyreste villaer. Rent faktisk tager det halvanden gang så lang tid, at sælge et hus med prisskilt på over 10 millioner kroner, i dag, som det gjorde i 4. kvartal 2007.
Dengang tog det omtrent 135 dage at få solgt sin millionvilla, mens det i dag tager 213 dage, viser tal som Boligsiden har trukket for epn.
Krisen kan også mærkes hos kendismægler Jan Fog, der har specialiseret sig i at sælge landets allerdyreste huse.
“Mange af mine købere har mistet penge i finanskrisen, så lige nu har folk ikke lyst til at bruge så mange penge på en bolig,” forklarer Jan Fog til epn.
Epn.dk (Erhverv På Nettet) 11. september 2009

Billige huse i Nordsalling
Nogle af landets i øjeblikket billigste huse ligger på Åsted Byvej. Det fremgår af www.boligsiden.dk, som Erhverv På Nettet har lavet en række beregninger ud fra.
I øjeblikket er fem boliger sat til salg på vejen i Nordsalling, hvor det er muligt at erhverve en ejendom for et stykke under en halv million kroner. Fem boliger er således sat til salg til priser fra 285.000 til 450.000 kroner.
Skive Folkeblad, 1. sektion, side 7 (10. september 2009)

Dyre huse i Skagen
Veje med Danmarks dyreste boliger ligger måske ikke så overraskende ved Strandvejen nord for København, men Skagen er altså også med i Boligsiden.dks nye oversigt over de ti dyreste veje i Danmark.
På 9. pladsen kommer således Højensvej og på 10. pladsen Østre Strandvej i Skagen.
På Højensvej er der ifølge Boligsiden.dk fem boliger til salg til en gennemsnitlig pris på 9.474.000 kroner og en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 55.831 kroner, og på Østre Strandvej er der syv boliger til salg til en gennemsnitlig pris på 9.247.142 kroner og en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 48.730 kroner.
Skagen Onsdag, 1. sektion, side 55 (9. september 2009)

Få hele boligmarkedet på mobilen
Nu kan man konstant have en opdateret oversigt over boliger til salg med sig i jagten på drømmehuset med den nye mobile boligsøgefunktion fra Boligsiden.dk.
Med lanceringen af den nye mobilløsning ønsker Boligsiden.
dk at gøre boligsøgning tilgængelig for alle uanset, hvor man befinder sig i landet.
– Vi oplever i højere grad et ønske om større tilgængelighed hos Boligsidens brugere.
Den mulighed har vi nu åbnet for ved, at man kan få en oversigt over hele boligmarkedet på sin mobil, siger Søren Lægaard, der er administrerende direktør hos Boligsiden.dk.
Budstikken, 1. sektion, side 34 (9. september 2009)

Børkop-Brejning-Smidstrup: Både DanBolig og kommunen skruer op for charmen
Det begynder at lysne en smule på boligmarkedet, og det lover godt for de mange udstykninger i Børkop, Brejning og Smidstrup, der endnu ikke er blevet solgt. Derfor er DanBolig og Vejle Kommune, der begge har grunde til salg i områderne, igen begyndt at reklamere for deres udstykninger:
– Jeg kan mærke, at der begynder at komme flere efterspørgsler igen, efter en meget stille periode, siger Jacob Dahl, der står for salget ved kommunen.
Han bliver bakket op af Hans Erik Lindholm fra DanBolig i Børkop:
– Det er lige nu, at man kan få et helt nyt hus til en fordelagtig pris, og derfor tror jeg også, at tiden er helt rigtig nu …
… DanBolig har indrykket flere annoncer i lokale aviser for byggegrundene, mens Vejle Kommunes grunde om kort tid vil være at finde på: www.boligsiden.dk.
Vejle Amts Folkeblad, Vejle, side 10 (9. september 2009)

Landets dyreste villa-veje ligger i Vedbæk og Rungsted
Danmarks dyreste veje med mere end fem boliger til salg pr. 1. september ligger i Nordsjælland, fremgår det af en opgørelse fra Boligsiden.dk.
Det er Vedbæk Strandvej, som topper listen med en gennemsnitlig udbudspris på knap 20,4 millioner kroner og en gennemsnitlig kvadratmeterpris på omkring 70.000 kroner.
Og ifølge Boligsiden er de første otte pladser på listen alle beliggende nord for København.
Først på niende- og tiendepladsen afsluttes hovedstadens dominans med to veje i Skagen – Højensvej og Østre Strandvej, som begge har en gennemsnitlig udbudspris på 9,0-9,5 millioner kroner.
“At Skagen er repræsenteret på listen over de ti dyreste veje, skyldes uden tvivl den fashionable og eksklusive kultur, som knyttes til Skagen om sommeren, hvor størstedelen af det danske jetset tilbringer en ferieuge eller to. Det er stærkt medvirkende til, at boligpriserne holder sig helt i top,” siger Birgit Daetz , kommunikationschef hos Boligsiden.
Ugebladet Hørsholm, 1. sektion, side 39 (8. september 2009)

Mangel på tilflyttere
At det næststørste prisfald i Danmark på villaer og rækkehuse inden for det seneste år skulle være sket i Stubbekøbing er måske ikke lige den bedste nyhed for en ejendomsmægler med sit daglige virke på det nordøstlige Falster.
Og hos Ole Mortensen fra Danbolig er der ikke meget tilovers for Boliga.dk’s nyeste liste over de største prisfald i Danmark på villaer og rækkehuse.
– Jeg ved ikke, hvordan Boliga.dk er kommet frem til deres tal, men jeg kan ikke genkende det dystre billede, og jeg er træt af af alle de forskellige statistikker, hvor man ikke ved, hvordan de er kommet frem til deres tal, fortæller Ole Mortensen, der i stedet henviser til Boligsiden.dk, hvor han hurtigt beregner et tilsvarende prisfald på postnummer 4850 det seneste år til at ligge på maksimalt 10 procent …
… Boliga. dk’s liste over de største prisfald i Danmark på villaer og rækkehuse placerer Stubbekøbing på en andenplads. Listen viser, at der i Stubbekøbing er givet 22,7 procent i rabat i forhold til samme periode sidste år.
Lolland-Falsters Folketidende, 1. sektion, side 8 (8. september 2009)

Køberne har mange huse at vælge imellem
I øjeblikket er boligmarkedet i Billund Kommune et rent slaraffenland for køberne.
For der er ekstraordinært mange boliger til salg hos områdets ejendomsmæglere …
… I Billund var der i august 2008 omkring 25 boliger med til-salg-skilt i forhaven. Det tal var i august i år vokset til godt 50 boliger …
… – Vi har flere boliger til salg end tidligere. Liggetiden er også blevet lidt længere. Den er nok tre til fem måneder nu, hvor den før var en til to måneder i gennemsnit. I starten af året var det mest boliger på 1,3 millioner kroner og nedefter, der blev solgt, siger ejendomsmægler Lene Eg Madsen, Nybolig i Grindsted og Billund.
Hos ejendomsmægler Erling Nielsen, Realmæglerne, lyder de samme toner.
– Februar og marts stod det stille, men fra juli og til nu er det gået stærkt, og vi sælger i dag mere, end vi nogensinde har solgt … siger Erling Nielsen.
Også Home og EDC synger med.
Første kvartal var skidt. Det var kun boliger på op til 1,5 millioner kroner, der blev solgt hurtigt, men reelt har vi jo ikke haft nogen boligkrise her, mener Jan Poulsen fra Home …
… Kunde- og boligrådgiver i Den Jyske Sparekasse, Dorthe Brinkmann bekræfter, at der for alvor er kommet gang i boligsalget igen.
Jydske Vestkysten, 2. sektion, side 1 (8. september 2009)

Fremgang hos RealMæglerne
Salget hos ejendomsmæglerkæden RealMæglerne er kommet godt i gang igen efter boligkrisens lavpunkt sidste efterår.
Antallet af handler i august i år er 51,1 % højere end antal handler gennemført i august sidste år. Kæden har derfor en realistisk forventning om at det samlede salg i 2009 bliver bedre end 2008 …
… Hos RealMæglerne Tøt Jensen i Brørup, nikker man genkendende til den landsdækkende trend i kæden.
”Vi har nogle rigtig fornuftige ejendomme til salg, og oplever et stigende antal henvendelser fra interesserede købere”, siger Realmægler Tøt Jensen, og fortsætter: ”Salget er også steget her i vores område, og især boliger under ca. kr. 1.500.000,- er der kommet gang i igen, så vi tør godt tro på at markedet er i bedring. Vi gør meget ud af at prissætte sælgers bolig så realistisk som muligt. Store prisfald senere gør køberne mistænksomme og kan forlænge liggetiden unødigt”, forklarer RealMægler Tøt Jensen.
Ugeavisen Holsted-Brørup-Rødding-Vejen, 1. sektion, side 14 (8. september 2009)

Danmark er sluppet nådigt
Danske boligejere kan måske finde trøst oven på to års prisfald på boligmarkedet ved at skele til andre lande.
Næppe – om noget – andet i verden har huspriserne fået så mange tæsk som i Letland – målt på Riga. Det fremgår af den kvartalsvise oversigt over udviklingen ifølge Global Property Guide. Justeret for inflation er huspriserne i 2. kvartal af hele 61 procent lavere end året før. Det kvalificerer landet til det værste boligprisfald i verden på listen …
… Danske huse er ifølge opgørelsen blevet 12,5 procent mindre værd i forhold til 2008. Dermed indtager Danmark en 10. plads på listen.
Djurslands Posten, mjm, side 30 (8. september 2009)

Find mere om