Dramatisk prisfald på ejerlejligheder i Vest- og Sydsjælland

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på ejerlejligheder i Vest- og Sydsjælland faldt med 17 pct. fra september til oktober måned. Nu er priserne på det laveste niveau i et år. Det fremgår af det seneste Markedsindeks fra www.boligsiden.dk.

Oktober var en rigtig god måned for de vest- og sydsjællændere, der valgte at benytte de lune efterårsdage på at kigge på ejerlejlighed – og ikke mindst slå til på handlen. Det nyeste Markedsindeks fra www.boligsiden.dk viser således, at der var endog yderst store besparelser at hente for køberne af ejerlejligheder i efterårets midterste måned.

”Salgspriserne på ejerlejligheder i Vest- og Sydsjælland faldt med ikke mindre end 17 pct. fra september til oktober. Det er det suverænt største prisfald, når man sammenligner med de øvrige 10 lanndsdele i kongeriget”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I kroner faldt priserne fra 12.070 kr. pr. kvadratmeter i september til 9.990 kr., som blev gennemsnittet for oktober. Så lav har kvadratmeterprisen ikke været i et år. Priserne på ejerlejligheder er dermed nede på samme niveau som i Vestjylland og er nu landets laveste.

Læs også: Studielejligheder er dyrest i Aarhus og billigst i Aalborg

Det store prisfald kommer, efter at priserne – med undtagelse af en enkelt måned – var steget hver måned fra marts til september.

Over 60.000 kr. i nedslag

”Det er naturligvis skidt for sælgerne, men nyheden er rigtig god for køberne. Et prisfald på en sjettedel, som der er tale om, er noget, der kan mærkes i privatøkonomien”, siger Birgit Daetz.

Ikke nok med at priserne faldt dramatisk i sidste måned, så gav sælgerne også store nedslag på udbudsprisen. I gennemsnit kunne køberne forhandle et nedslag på den sidste udbudspris på 746 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til, at køberne får et prisnedslag på knap 63.500 kroner på den gennemsnitlige ejerlejlighed, som på landsplan er på 85 kvadratmeter. Nedslaget svarer til et nedslag på 7 pct. fra den sidste udbudspris til den endelige salgspris.

Kun lille fald i huspriser

Mens ejerlejlighederne faldt markant i pris, er udviklingen i huspriserne i oktober noget mere almindelig. Her faldt salgspriserne ganske vist også, men kun med en god hundredelap – til 7.783 kroner. Set over det seneste år er salgspriserne på villaer og rækkehuse i Vest- og Sydsjælland dog faldet med 12 pct.

”Samtidig er prisnedslaget på villaer og rækkehuse i landsdelen oppe i det højeste niveau i et år. I oktober kunne køberne se frem til et nedslag på 775 kroner pr. kvadratmeter – eller 116.000 kroner på et gennemsnitligt parcelhus på 150 kvadratmeter”, fastslår Birgit Daetz.

Find mere om