Dobbelt så mange villaer under en million

Foto: Boligsiden

Siden januar 2009 er antallet af villaer til under en million kr. næsten fordoblet, viser tal fra Boligsiden.dk

Boligkøbere kan glæde sig over, at man ikke behøver at være millionær for at blive husejer. Antallet af villaer til salg under en million har nemlig været støt stigende.

”I januar 2009 var der 5.900 villaer udbudt til salg for under en million. Nu er der knap 11.000 – det svarer til knap 30 procent af alle villaer til salg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter ”Ser vi på efterspørgslen, ser knap 30 procent af de boliginteresserede på villaer til under en million kroner, så der er god overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel i øjeblikket”.

Men ikke bare er antallet af billige villaer stigende. Selve andelen af boliger under en million har også været stigende. Det vil sige at flere og flere procent af de boliger, der er til salg, der koster under en million. Når boligpriserne falder generelt, skubber det flere villaer ned under milliongrænsen.

Billige villaer over hele landet

Villaerne til under en million fordeler sig pænt i hele landet med undtagelse af København, Aarhus, Aalborg, Nordsjælland og det meste af Roskilde-området.

Den største villa til under en million ligger i Nørre Alslev og er på over 800 kvadratmeter. Tættest på København ligger et hus i Hedehusene, der udbudt til salg for 800.000 kr., og ved Aarhus er der to villaer – en i Tranbjerg og en i Solbjerg – der også holder sig under millionen.

Mange standardvillaer under en million

Prisen på såkaldte standardvillaer er også faldet og har skubbet flere under millionen. Netop nu er der seks kommuner, hvor standardhuset koster under en million. Det er Bornholm, Lolland, Guldborgsund, Tønder, Lemvig og Skive.

Standardhuset er det gennemsnitlige parcelhus på 140 kvadratmeter og bruges tit som målestok, da det er en sammenlignelig størrelse på tværs af kommuner.

Vil man som boligkøber have meget at vælge imellem til en billig penge, skal man nok ikke trække den i evigheder:

”Vi kan se at salgspriserne på villaer er svagt stigende. Så er man ude efter et hus til under en million, vil udbuddet nok ikke blive meget større, end det er nu”, afslutter Birgit Daetz.

Grafen viser andel og antal villaer under en million kroner i perioden januar 2009 til marts 2013