De 10 dyreste villaveje ligger i Nordsjælland

Foto: Boligsiden

Nordsjælland fortrænger alt og alle på top 10-listen over veje med de dyreste villahandler i 2010. I den billigste ende af skalaen dominerer Jylland med seks af landets 10 veje, hvor det var billigst at købe hus sidste år.

End ikke velhaverkommunen i hjertet af hovedstaden, Frederiksberg, kan være med i det mest fornemme selskab. I hvert fald ikke når det drejer sig om, hvor i landet det er dyrest at købe hus. En opgørelse fra www.boligsiden.dk viser i den forbindelse, at de 10 dyreste veje at købe hus på ligger i kommunerne nord for København.

Dyrest er Strandvejen i Klampenborg. Her kostede de handlede huse i gennemsnit knap 38.000 kroner pr. kvadratmeter. Strandvejen i Charlottenlund indtager 2. pladsen med en kvadratmeterpris, der ligger en lille plovmand under.

De to stykker af Strandvejen ligger i henholdsvis Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, og netop de to kommuner dominerer top 10-listen over vejene, hvor der blev handlet huse til landets dyreste kvadratmeterpriser i 2010.

Flest veje i Lyngby

”Lyngby-Taarbæk har fire veje med i statistikken over de dyreste veje sidste år, mens Gentofte er repræsenteret med tre veje. Og ud over disse to kommuner er der kun tre andre kommuner, Helsingør, Rudersdal og Fredensborg, der finder plads i det mest fornemme selskab”, siger Birgit fra www.boligsiden.dk.

Påfaldende nok er nogle af de traditionelt dyre postnumre nord for København ikke med på listen. Det drejer sig blandt andet om Hellerup, Vedbæk og Skodsborg.

Den gennemsnitlige pris for en kvadratmeter hus på de 10 dyreste veje svinger med 11.000 kroner fra den dyreste, Strandvejen, til Kongestien i Virum, hvor husene i 2010 blev handlet til en gennemsnitspris på 27.000 kroner pr. kvadratmeter.

Billigst i Vrå

Så er det til gengæld en hel del billigere at købe hus på landets 10 billigste veje. Her dominerer Jylland listen med seks veje.

”Billigst er Hovedgaden i Vrå, hvor kvadratmeterprisen i gennemsnit lå på knap 3.400 kroner i fjor. Lige herefter følger Stationsvej i Grindsted, Tuenvej i Frederikshavn samt Gl. Landevej i Aabybro – alle med kvadratmeterpriser, der i gennemsnit lå på 4.300 til 4.400 kroner sidste år”, fortæller Birgit Daetz.

Jylland indtager i øvrigt de fem øverste pladser i listen over de veje, hvor husene blev handlet billigst i 2010. Først herefter følger tre ikke-jyske veje: Det er Karlsberg Allé i Nakskov på Lolland, Rønnevej i bornholmske Aakirkeby og sidst Sdr. Højrupvejen i Ringe på Midtfyn.

Kun én sjællandsk vej kommer akkurat med i selskabet blandt de 10 billigste veje i 2010. Det er Klintevej i Stege på Sydsjælland. Til gengæld er Sjælland altså urørlig i det dyreste selskab, hvor ikke en gang de ellers så dyre veje som for eksempel Svanevej og Strandvejen i Aarhus Kommune kan være med.

Note: Opgørelsen er baseret på veje med mindst 5 frie handler registreret i SVUR i 2010.
Kvadratmeterprisen er beregnet med Finanstilsynets vægtede etageareal

Find mere om