Danskerne bruger flere penge på villalejligheder

Foto: Boligsiden

Danskerne har i årets første tre kvartaler brugt flere penge på villalejligheder end i samme periode sidste år. Det sker på trods af et fald i antallet af salg.

Salget af villalejligheder blev fra 2011 til 2016 mere end fordoblet, men i år er trenden vendt. I årets første tre kvartaler er der nemlig blot solgt 414 villalejligheder mod 477 og 428 i samme periode i 2015 og 2016.

På trods af faldet i antal solgte boliger har danskerne brugt 1.522.098.019 kroner på at købe villalejligheder. Det er mere end i både 2015 og 2016.

”Villalejligheden har typisk tiltalt folk, der gerne vil bo i en villa i byen, men som enten ikke har råd eller lyst til at stå med eneansvaret for det økonomiske og det praktiske. Det gælder på sin vis stadig, men villalejlighederne er blevet sværere at komme i nærheden af. Det skyldes et lavt udbud og de seneste års store prisstigninger, der også forklarer det modsætningsfyldte i det faldende salg og stigningen i den samlede handelsværdi,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hele sidste år blev der solgt 545 villalejligheder i Danmark. 416 af dem blev handlet i Region Hovedstaden.

Der er lige nu 240 villalejligheder til salg på Boligsiden.dk. Én af dem er 1. salen på Dalmosevej 36 i Københavns nordvestkvarter, som du kan se på billedet i toppen af artiklen.

LÆS OGSÅ: Tendens: Salget af villalejligheder falder

Find mere om