Danmarks dyreste villa koster lige så meget som de 280 billigste til sammen

Huspriser

Foto: Boligsiden

Den dyreste villa på www.boligsiden.dk koster 79 mio. kr. kontant. For det beløb kan man få de 280 billigste huse, der er til salg på Boligsiden – og så er der endda råd til en fed ferie.

Ligger man inde med 340 kg guld, er det lige præcis nok til, at man med dagens priser på det kostbare metal kan købe den dyreste villa, der netop nu kan ses på www.boligsiden.dk.

Omregnet svarer det nemlig til intet mindre end 79 mio. kr., og det er den pris, som sælgeren af A.N. Hansens Allé 38 i Hellerup nord for København forventer at få for sin pragtvilla.

Huset er på 683 kvm med egen strand, badebro, bedding til speedbåden og hele molevitten. Men prisen er alligevel langt over, hvad det næst dyreste hus koster. Det får man nemlig for 14 millioner mindre.

Men man kan også vende billedet og i stedet bruge pengene på de billigste huse, der er til salg.

”For samme beløb, som det dyreste hus koster, kan man få samtlige de 280 billigste huse, som står til salg på Boligsiden”, fortæller kommunikationschef Birgit Daetz.

De 280 billigste huse koster til sammen lige omkring 78.982.000 kroner, så når handlerne er i hus, er der oven i købet råd til at tage på en fed ferie med kæresten.

Kigger man på prisudviklingen i de seneste 12 måneder, fremgår det af Boligsidens tal, at man i dag får mere for pengene end i september sidste år. I hvert fald når det gælder de billige huse.

”For prisen på det dyreste hus, vil man i dag kunne få 35 pct. flere af de billigste huse sammenlignet med i fjor. Sidste år ved samme tid kostede de 206 billigste villaer på www.boligsiden.dk 60 mio. kr. som var prisen for det dyreste hus på daværende tidspunkt. Prisspændet er udvidet i det forløbne år.”, fortæller Birgit Daetz.

Men det rokker ikke ved det faktum, at man skal adskillige gange frem og tilbage mellem ejendomsmægleren og banken med trillebøren, hvis man skal betale pragtvillaen i Hellerup eller de 280 billigste huse med 24 karat guld.