Danmarks dyreste: Lejlighed til 32 millioner kroner

Foto: Boligsiden

Danmarks dyreste lejlighed i udbud koster knap 19 millioner kroner. Men drømmer du om noget, der er så nyt, at det endnu ikke står færdigt, er prisen noget højere. Det dyreste projektsalg koster 32 millioner kroner.

Det er de færreste af os, der nogensinde kommer i nærheden af at eje den slags penge, det kræves at erhverve sig en af landets dyreste lejligheder. De går nemt til tocifrede millionbeløb, og det er vel at mærke ikke priser i den mest taknemmelige ende.

Den dyreste ejerlejlighed i udbud lige nu ligger i Stormgade i indre København, og udbudsprisen kan være lidt af en mavepuster. Knap 19 millioner kroner koster herligheden, der er 386 kvadratmeter stor.

Ikke overraskende er samtlige lejligheder i top fem – eller for den sags skyld i top 10 – beliggende i den danske hovedstad, hvor prisen på ejerlejligheder har været i stærk vækst i en længere årrække. Skal vi uden for København i jagten på landets dyreste bolig i etagebyggeri, går turen til Aarhus, hvor byens mest pebrede lejlighed koster knap 13 millioner kroner. Her får du 186 kvadratmeter i Langelinieparken, hvor du fra den ene altan kan stå og kigge ud over lystbådene i havnen.

Endnu dyrere projektsalg

Lejligheden i Stormgade er dog ikke teoretisk set Danmarks dyreste. Den findes derimod på Fortkaj i københavnerbydelen Nordhavn. Eneste hage er, at lejligheden endnu ikke står færdig, og den er derfor ikke med i vores top fem, som du kan se nederst. Færdig eller ej, så er prisen sat, og den lyder på svimlende 32 millioner kroner. Det giver en pris på over 80.000 kroner for hver af de knap 400 kvadratmeter.

”Flere steder i landet skyder der nye boligområder op med ejerlejligheder i luksusklassen. Det har givet den gennemsnitlige pris på boligtypen et gevaldigt løft,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Vi kan se, at mange danskere ikke har noget problem med at købe projektsalg, der endnu ikke er bygget færdigt. Årsagen er typisk, at man kan få mange kvadratmeter, der kræver absolut ingen udgifter til istandsættelse, at de er energirigtige og at en stor del af det dyre nybyggeri er beliggende relativt centralt. Typisk er der også parkeringskælder og en mere moderne indretning modsat liebhaverejendomme af ældre dato.”

Herunder kan du se Danmarks fem dyreste lejligheder i udbud lige nu. Top fem består udelukkende af boliger, der ikke indgår i kategorien projektsalg. Er du interesseret i nybyggeri, kan du se mere på www.boligsiden.dk.

Top 5 dyreste lejligheder i Danmark lige nu

Stormgade 10 C, 1.
1470 København K
Udbudspris: 18.995.000 kr.
Du får 386 overdådige kvadratmeter helt centralt i det gamle København mellem Tivoli og Christiansborg Slot. Ejendommen ligger overfor Nationalmuseet, og selve lejligheden fremstår særdeles indbydende i både materialer og indretning. Eksklusive rammer med en ditto beliggenhed.

Stockholmsgade 43, 3. th. 
2100 København Ø
Udbudspris: 17.500.000 kr.
Smuk, herskabelig og gennemført. Det må være den bedste beskrivelse af lejligheden, der rummer fem værelser og tre stuer med dobbeltdøre fordelt på 258 kvadratmeter. Der er flere badeværelser, walk in-skab og stort spisekøkken med mulighed for at etablere altan.

Løvstræde 10, 1. tv.
1152 København K
Udbudspris: 16.700.000 kr.
Gennemrenoveret liebhaveri i international klasse i hjertet af København. Lejligheden er på 224 kvadratmeter, hvoraf 40 kvadratmeter er godkendt til erhverv. Der er nyt, åbent køkken, pejs, høje paneler, masser af lækre indbyggede skabe, hele tre badeværelser og altan mod gården.

Langelinie Allé 7, 5. 1.
2100 København Ø
Udbudspris: 16.250.000 kr.
Penthouse-lejlighed på knap 200 kvadratmeter beliggende på en af landets mest prestigefulde adresser, hvor der er 360-graders panoramaudsigt til Øresund. Potentielt Danmarks bedste udsigt. Ejendommen er fra 1997, men lejligheden er blevet totaltombygget af sælger.

Strandvejen 417 C, 2.
2930 Klampenborg
Udbudspris: 15.000.000 kr.
Hvis du er designinteresseret, er der her en unik mulighed for at flytte ind i en sjældent udbudt lejlighed tegnet af Arne Jacobsen. Der er elevator i ejendommen, og der medfølger garage til boligen. Det bedste er dog muligvis altanen, hvorfra der er udsigt over smukke Øresund.

Find mere om