Brugerne fik ret i deres antagelse om husprisernes udvikling i 2019

Foto: Boligsiden

I januar 2019 svarede 48 procent af de adspurgte brugere af Boligsiden, at de forventede stigende huspriser i 2019. Og de fik ret.

Efter flere år med vækst i huspriserne, var det også en positiv udvikling, som brugerne af Boligsiden sidste år i januar forudså ville blive aktuelt for huspriserne i Danmark i 2019.

I en afstemning på Boligsiden tilkendegav 48 procent af de i alt 1.262 brugere, at de troede, at huspriserne ville stige i 2019. Og den forudsigelse viste sig at holde stik.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at salgspriserne for villaer og rækkehuse i Danmark samlet steg med 3,8 procent i 2019.

Spreder sig som ringe i vandet

Det var også det resultat, som Boligsidens kommunikationsdirektør og boligøkonom hældte til sidste år.

I januar 2019 sagde hun:

”Huspriserne er steget omkring fire procent i tre år i træk, og vi har set i 2018, at prisstigningerne på huse har spredt sig til det meste af Danmark. Bølgerne fra de store byer har nu ramt selv de kommuner, der ligger allerlængst fra København og Aarhus, og den bølge kan fortsætte med at bruse i 2019.”

Og det er netop, hvad vi har set ske i 2019.

”Boligsiden har netop lavet en opgørelse over de kommuner, som har oplevet de største procentvise ændringer i huspriserne, og det er netop flere af yderkommunerne, der rangerer i toppen af denne opgørelse. I 2019 så vi for alvor, at de seneste års vækst i de store byer nu gavner stort set hele landet,” siger Birgit Daetz i dag.

Positive forventninger til 2020

Men hvor længe kan det blive ved? Vil vi også opleve stigende huspriser i 2020? Det er et af de spørgsmål, som man med rette kan stille sig selv i øjeblikket.

”Alt tyder på, at vi også vil se huspriserne stige i 2020. Men hvor meget, og hvordan udviklingen vil ske, afhænger i høj grad af, hvorvidt vi fortsat vil opleve så lave renter, som vi har i øjeblikket,” siger Birgit Daetz.

I midten af december fremlagde Regeringen den Økonomiske Redegørelse, hvori det vurderes, at huspriserne vil stige i de kommende år, om end mere moderat end i de seneste år. Konkret vurderes det i den Økonomiske Redegørelse, at huspriserne vil at stige 3,2 procent i 2020.

Find mere om