Boligsidens Markedsindeks: Salgspriser på ejerlejligheder er steget i hele landet

Foto: Boligsiden.

I november steg priserne på ejerlejligheder i alle fem regioner. Med en prisstigning på 1 pct. for hele landet i forhold til måneden før, er priserne nu 5 pct. højere end for et år siden. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Der er tidlige julegaver til de boligsælgere, der har solgt ejerlejlighed eller står over for at skulle det. Salgspriserne er nemlig steget i samtlige fem af landets regioner, og stigningerne ses både i den forgangne måneds prisudvikling og hen over det seneste år.

”På landsplan er salgspriserne på ejerlejligheder steget med 5 pct. det seneste år. Stigningen ses i alle fem regioner – størst er den i Region Sjælland med hele 8 pct., mens ejerlejlighederne er steget mindst i Region Midtjylland med 2,7 pct. En pæn stigning på ejerlejligheder i hele landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Kortere salgstid og mindre nedslag

Samtidig med prisstigningerne er salgstiden faldet med 9 pct. Også nedslagene er blevet mindre, hvilket tyder på, at markedet for ejerlejligheder nu i højere grad foregår på sælgernes præmisser.

Fakta fra Boligsidens Markedsindeks om ejerlejligheder

  • Salgspriserne er steget med knap 1 pct. den seneste måned og 5 pct. det seneste år.
  • Salgspriserne er i alle regioner højere end for såvel en måned som for 12 måneder siden
  • Salgstiden er faldet med lidt over 9 pct. på et år, og det tager nu i gennemsnit knap 5 måneder at sælge ejerlejligheden
  • Prisnedslaget er faldet med 28 pct. over 12 måneder og er nu på 722 kr. pr. m2

Fakta fra Boligsidens Markedsindeks om villaer og rækkehuse

  • Prisen på villaer og rækkehuse faldt i november med 0,1 pct. og ligger 0,2 pct. under sidste års niveau.
  • Salgstiden for villaer og rækkehuse er steget med knap en pct., og det tager nu i gennemsnit 220 dage at få solgt sit hus. Dermed tager i dag 3 uger længere at sælge sit hus end for et år siden
  • Nedslaget på villaer og rækkehuse ligger på 744 kr. pr. kvadratmeter. Prisnedslaget er i dag mindre end for et år siden, og det gælder alle fem regioner.