Boligsidens Markedsindeks: Salgsprisen på ejerlejligheder steg lidt i juli

Foto: Boligsiden

Kvadratmeterprisen på ejerlejligheder ligger knap 400 kroner højere, end den gjorde til nytår. Samtidig giver boligsælgerne et mindre nedslag, når handlen skrives under. Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks., som bygger på data over gennemførte bolighandler i juli måned og er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Landets ejerlejligheder blev en lille smule dyrere i løbet af juli måned. I gennemsnit steg priserne på ejerlejligheder med 0,5 pct., og dermed er priserne nu steget det meste af 2012, så prisen pr. kvadratmeter nu er knap 400 kroner højere end ved årsskiftet. Det viser tal fra den helt nye udgave af Boligsidens Markedsindeks, som udkommer hver måned med de nyeste tal over boligmarkedets udvikling.

”Salgsprisen på ejerlejligheder er på vej i den rigtige retning, men på nuværende tidspunkt ligger salgsprisen godt fire pct. lavere end for et år siden, hvilket svarer til godt 800 kr. pr. kvadratmeter. De lavere priser kombineret med den historisk lave rente betyder, at det fortsat er et godt tidspunkt at købe ejerlejlighed på,” siger Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Mindre nedslag i udbudsprisen

Derudover viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, at sælgerne er blevet bedre til at ramme den rigtige salgspris, da det gennemsnitlige prisnedslag i juli faldt med 6,5 pct. Dermed er prisnedslaget nu i gennemsnit 822 kr., og det er der ifølge Birgit C. Daetz flere grunde til:

”Antallet af ejerlejligheder udbudt til salg er faldet med mere end en fjerdedel det seneste år, og det giver sælgerne en bedre position over for køber, da udbud og efterspørgsel har ramt et mere naturligt leje. Derudover er boligsælgerne også blevet mere realistiske i deres prissætning og dermed bedre til at ramme den rigtige udbudspris.”

Se alle tallene for huse og fritidshuse samt for din region og kommune i Boligsidens Markedsindeks juli 2012

Fakta:

  • Salgspriserne på ejerlejligheder steg med 0,5 pct. i juli
  • Størst prisstigning på ejerlejligheder er i Region Sjælland. Her steg lejlighedsprisen med 7 pct. i juli, og 6 pct. det seneste år.
  • På ejerlejligheder er prisnedslaget pr. kvadratmeter nu på ca. 800 kr., som er 50 kr. mindre end i juni.
  • Udbuddet af ejerlejligheder er det seneste år faldet fra 11.200 til nu 8.000 – et fald på 28 pct.
  • Salgstiden for ejerlejligheder er faldet med fem pct. i juli måned, og dermed tager det i dag i gennemsnit 160 dage at sælge sin ejerlejlighed.