Boligsidens Markedsindeks: Fremgang på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

August har budt på fortsatte prisstigninger og kortere salgstider for både villaer og lejligheder. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra august.

Fremgangen på boligmarkedet fortsætter. Nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks fra august måned bekræfter, at priserne stadig stiger en smule på ejerlejligheder, og at priserne på villaer og rækkehuse nu også tager et spring opad. Siden sidste måned er lejlighedspriserne steget svagt med 0,3 procent, og huspriserne er steget med 0,6 procent. Ejerlejlighederne er i dag godt 11 procent dyrere end for et år siden, og huspriserne ligger nu knap 2 procent over sidste års prisniveau.

”Huspriserne har i august taget en nøk opad og ligger nu 2 procent over prisniveauet i 2012. Prisstigninger dækker over regionale forskelle, hvor Hovedstaden og Nordjylland står for de største stigninger på over 4 procent det seneste år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Det er positivt, at fremgangen fortsætter. Noget af det efterslæb, der har været efter finanskrisen, er endelig ved at være indhentet, og mange boligejere kan ånde lettet op ved tanken om, at de nu kan sælge uden store tab”.

Alle pile peger i samme retning

Også andre indikatorer underbygger de positive tendenser i august. Det går stadig hurtigere med at få solgt – salgstiderne er faldet den seneste måned med 2,6 procent for både villaer og lejligheder. Det tager nu i gennemsnit 210 dage at komme af med en villa og 126 dage at få solgt en lejlighed.

”Der er fortsat stor forskel på, hvor hurtigt en bolighandel gennemføres, men i gennemsnit er salgstiden faldet for både huse og lejligheder. Samtidig bliver der givet langt mindre nedslag, når boligerne skal handles, og fortsat flere boliger sælges i dag til prisen. Det er med til at understrege fremgangen på et tidligere lidt trægt boligmarked,” Birgit Daetz.

Prisnedslaget på huse er blevet godt 3 procent mindre end i måneden før. Ejerlejlighederne har barberet godt 2 procent af nedslaget sammenlignet med juli. Se hele Boligsidens Markedsindeks og nyeste tal for dit område på Boligsiden.dk.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for august 2013

Villaer og rækkehuse

  • Siden sidste måned er priserne steget med 0,6 procent på landsplan.
  • Nedslagene er blevet godt 3 procent mindre end i sidste måned, og det gennemsnitlige prisnedslag er nu 661 kr. pr. kvadratmeter. I Region Hovedstad er nedslaget på 630 kr., for knap to år siden lå det på over 1.350 kr. pr. kvadratmeter.
  • Salgstiden er faldet med 2,6 procent siden sidste måned og 3,5 procent siden sidste år. Det tager nu i gennemsnit 210 dage at sælge en villa.

Ejerlejligheder

  • Priserne er steget 0,3 procent siden sidste måned og 11 procent siden sidste år; gennemsnitsprisen på landsplan er nu 20.707 kr. pr. kvadratmeter.
  • Der gives mindre i nedslag: 20 procent mindre end sidste år på landsplan og 27 procent mindre end sidste år i Region Sjælland. Nedslaget er nu 634 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit på landsplan og 577 kr. pr. kvadratmeter i Region Sjælland.
  • Salgstiden er fortsat faldende, og det tager nu 126 dage i gennemsnit at sælge en lejlighed.

Sommerhuse

  • Priserne er stabile og på niveau med sidste år.
  • Salgstiden er faldet med 6,5 procent siden sidste måned og det tog knap 10 måneder at sælge sommerhuset.
  • Der gives mindre nedslag. Siden sidste måned er nedslagene blevet 6,5 procent mindre; siden sidste år er nedslagene blevet 10 procent mindre.

Se flere nøgletal for boligmarkedet som grafer eller tabeller på Boligsidens Markedsindeks.