Boligsidens Markedsindeks: Ejerlejligheder nærmer sig sidste års prisniveau

Foto: Boligsiden.

Salgspriserne på ejerlejligheder ligger igen stabilt med en lille stigning på beskedne 0,3 pct. i august måned og er nu på samme niveau som for et år siden. Priserne på villaer og rækkehuse fortsætter også de seneste måneders stabile udvikling. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Ejerlejlighederne blev igen i august en lille smule dyrere. Den stabile udvikling i august ligger på knap 0,3 pct., og det bringer salgspriserne tilbage på et niveau, som ikke har været højere siden september sidste år. Det fremgår af de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks, som bygger på data over gennemførte bolighandler i august måned.

”Set over et år er prisfaldet nu på beskedne 1,3 pct. og dermed har ejerlejlighedspriserne været ganske stabile og svagt stigende i flere måneder. Det er især lejlighedsmarkedet i Region Hovedstaden, som driver den positive udvikling. Her er priserne steget med 1,0 pct. i august, og det er et godt tegn for resten af boligmarkedet, da en positiv prisudvikling oftest ses først for lejligheder i hovedstaden og i de større byer og derefter spreder sig til resten af markedet,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Husmarkedet følger med

Stabiliteten ser også ud til for alvor at have bidt sig fast på markedet for villaer og rækkehuse. Her har priserne for hele landet svinget lige omkring 11.000 kroner pr. kvadratmeter det seneste år.

”Det er udsving på et par hundrede kroner hver vej, der har været tale om, så hvis huset er på 150 kvadratmeter, er prisudsvinget i snit på 40.000 kroner. Det er derfor meget nærliggende at tolke prisstabiliteten og de svage stigninger som et tegn på, at boligmarkedet er ved at vende. Men markedet er fortsat sårbart, og der skal ikke meget til at låse udviklingen,” siger Birgit Daetz.

Se alle tallene for ejerlejligheder, huse og fritidshuse samt for din region og kommune i Boligsidens Markedsindeks august 2012.

Fakta på ejerlejligheder

  • Salgspriserne på ejerlejligheder steg med 0,3 pct. i august
  • Salgsprisen på ejerlejligheder i Hovedstaden steg med 1,0 pct. i august
  • Lejlighedspriserne er nu på et niveau, som ikke er set højere siden september 2011.
  • Salgstiden for ejerlejligheder faldt i august måned, men det tager fortsat 7 pct. længere tid at sælge lejligheden sammenlignet med for et år siden Det svarer til 159 dage
  • Udbuddet af ejerlejligheder faldt igen i august og er nu 30 pct. lavere end for 12 måneder siden. Der er godt 7.700 ejerlejligheder til salg

Fakta på villaer og rækkehuse

  • Salgsprisen på villaer og rækkehuse steg med 0,1 pct. i august
  • Salgsprisen på villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden steg med 0,5 pct. i august
  • Salgstiden for villaer og rækkehuse faldt i august måned, men er stadig 16 pct. længere end for ét år siden, og det tager i dag i gennemsnit 216 dage at sælge huset
  • Prisnedslaget falder: Sælgerne er blevet mere præcise til at sætte en udbudspris, som rammer den endelige salgspris