Boligsidens Markedsindeks: Boligpriserne steg i oktober

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på villaer og rækkehuse steg lidt i oktober, og priserne er nu oppe på samme niveau som for et år siden. Også landets ejerlejligheder er blevet dyrere og ligger nu knap fire pct. over sidste års prisniveau. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Perioden med stabile priser på villaer og rækkehuse synes at fortsætte. I hvert fald har salgspriserne nu holdt sig på nogenlunde samme niveau de seneste seks måneder. I oktober steg den gennemsnitlige salgspris på villaer og rækkehuse således med beskedne 0,6 pct. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks, der bygger på salgsdata fra oktober måned.

”Stigningen i salgsprisen på villaer og rækkehuse i oktober måned betyder, at priserne nu er på samme niveau som for præcis et år siden. De sidste 12 måneder har priserne alt i alt været meget stabile, men med langt mere positive takter det seneste halve år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Ejerlejligheder er blevet dyrere

Samtidig med, at huspriserne har stabiliseret sig, er den gennemsnitlige salgspris på ejerlejligheder også steget. I oktober måned er den gennemsnitlige salgspris således steget med mere end en pct. og ligger nu knap fire pct. højere end for et år siden.

”Salgsprisen på ejerlejligheder har de sidste mange måneder ligget stabilt – og endda med små stigninger hver måned. Den seneste måned har priserne igen taget et hop op, og det har nu betydet, at lejlighederne nu er dyrere end for et år siden,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Et stigende boligsalg, færre boliger i udbud og forøget optimisme blandt køberne kombineret med de stabile salgspriser på både villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder er godt nyt for boligsælgerne.”

Se alle tallene for ejerlejligheder, huse og fritidshuse samt for din region og kommune på Boligsidens Markedsindeks oktober 2012

Fakta om villaer og rækkehuse fra Boligsidens Markedsindeks:

  • Prisen på villaer og rækkehuse er steget i oktober med 0,6 pct. og ligger kun 0,3 pct. under sidste års niveau.
  • Salgstiden for villaer og rækkehuse er steget med en pct., og det tager nu i gennemsnit 219 dage at få solgt sit hus.
  • Nedslaget på villaer og rækkehuse ligger på 742 kr. pr. kvadratmeter svarende til 111.300 kr. for en villa på 150 kvadratmeter. Det er stort set på niveau med september og 14 pct. lavere end for et år siden.

Fakta om ejerlejligheder fra Boligsidens Markedsindeks:

  • Prisen på ejerlejligheder er steget i oktober med 1,1 pct. og ligger nu på 18.946 kr. eller 3,8 pct. over sidste års niveau. Stigningen er størst i Region Hovedstaden, hvor prisen er steget med 1,8 pct. siden september.
  • Salgstiden for lejligheder er steget med 1,7 pct., og det tager nu i gennemsnit 153 dage at få solgt sin lejlighed.
  • Nedslaget på ejerlejligheder ligger på 733 kr. pr. kvadratmeter, som er 2,8 pct. lavere end for september og 26 pct. lavere end for et år siden.

Fakta om fritidshuse fra Boligsidens Markedsindeks:

  • Prisen på fritidshuse er steget i oktober med 1,6 pct. og ligger nu på 14.224 kr. eller 2,8 pct. under sidste års niveau.
  • Salgstiden for fritidshuse er steget med 9,1 pct., og det tager nu i gennemsnit 293 dage at få solgt sit fritidshus.
  • Nedslaget på fritidshuse ligger på 1.369 kr. pr. kvadratmeter, som er 8,2 pct. højere end for september, men syv pct. lavere end for et år siden.