Boligsælgerne slår hvert år mere end 5 mia. kr. af prisen

Foto: Boligsiden

En bolig handles i gennemsnit til en pris, som er 120.000 kroner lavere, end der står på prisskiltet. Det viser en statistisk fra www.boligsiden.dk

De danske boligsælgere giver hvert år prisnedslag for milliarder i kampen for at få solgt boligen og komme videre i tilværelsen med nyt tag over hovedet. Set over de sidste fire kalenderår – inklusive indeværende år – er det gennemsnitlige månedlige nedslag på lige i underkanten af 500 mio. kr. Det fremgår af dugfriske tal fra www.boligsiden.dk.

Tallene er baseret på indberetninger af alle salg via ejendomsmæglerne siden begyndelsen af 2009 og er derfor retvisende for, hvor langt boligsælgerne strækker sig for at komme køberne i møde.

”Prisnedslagene løber hvert år op i en samlet rabat på et godt stykke over 5 mia. kr. – penge som boligkøberne kan stikke direkte i lommen”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nedslag kan stige i år

Hun forudser, at den samlede rabat til boligkøberne kan stige yderligere i år. For det samlede nedslag har i de forgangne to kalenderår ligget på omkring 5,4 mia. kr.

”Alene i de tre første kvartaler i år har boligsælgerne givet nedslag for mere end 4,4 mia. kr. Og set over de seneste fire år har nedslaget i et enkelt kvartal på intet tidspunkt været under 1,3 mia. kr., så holder det tal i årets tre sidste måneder, bliver nedslaget i år det højeste siden 2009.”

Dengang gav boligejerne rabatter for 6,1 mia. kr. – rekord. Og der kan sagens være udsigt til, at den rekord bliver slået i år.

Giv et realistisk bud

”Boligsælgerne er generelt parate til at give et nedslag på udbudsprisen, når køberen viser sig seriøs og kommer medet fornuftigt tilbud. Vi taler ikke om prisnedslag på 20 og 30 pct. – det skal man ikke regne med at få. I gennemsnit slår sælger 6-7 pct. af prisen, så hvis man giver et realistisk bud, kan man snildt gøre en god bolighandel”, slutter Birgit Daetz.

Boligsidens tal viser også, at 80 pct. af alle boligsælgere giver nedslag på prisen.

Find mere om