Boligprisernes Tour de France: Jammerbugt går i udbrud på bjergetape

Foto-wikimedia.jpg

Hvad nu hvis kurven over udviklingen i boligpriserne i Danmark var etapeprofiler i Tour de France? Ja, så ville cykelløbet ikke ændre sig særlig meget. Se blandt andet den slående lighed mellem prisudviklingen i Jammerbugt Kommune og profilen på 20. etape op mod Val Thorens.

I dag starter Tour de France, og hele verdens opmærksomhed vil være rettet mod sidste års vinder Geraint Thomas og danske Jakob Fuglsang, og om de kan leve op til favoritværdigheden.

På Boligsiden er vi også cykelelskere, og derfor har vi ikke kunnet undgå at se flere ligheder mellem boligprisernes udviklingskurver i Danmark og etapeprofilerne fra 2019-udgaven af det franske cykelløb.

”Der sker mange ting på boligmarkedet. Nogle steder falder priskurven så meget, at selv Vincenzo Nibali må bremse på vej ned. Andre steder stiger kurven, så Jakob Fuglsang på trods af sin gode form er lang tid om at komme til toppen. Og så er der de områder, hvor priskurven er lige så flad som Peter Sagans favoritterræn på Champs Elysees,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Vi startede den her leg i 2017, hvor vi på Twitter lavede en sammenligning af prisudviklingen i Ishøj med etapeprofilen op til Col d’Izoard, som bjergkongen Warren Barguil vandt. I år er der gået yderligere sport i den, og vi har fundet fem nye eksempler, som I kan muntre jer med.”

Tour de France begynder i dag med en 1. etape på små 200 kilometer med start og mål i Bruxelles.

KERTEMINDE KOMMUNE OG HOLDTIDSKØRSLEN PÅ 2. ETAPE:

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris var for et år siden godt 10.000 kroner i Kerteminde Kommune. Siden er det gået lidt op og lidt ned igen, så priserne nu er små fem procent lavere. Alt i alt er kurven lig det, Chris Anker Sørensen kalder en ”relativ flad rute” i TV2 Sportens optakt til holdtidskørslen på 2. etape.

LOLLAND KOMMUNE OG DEN KUPEREDE 10.ETAPE:

”Op og ned hele etapen,” skriver Chris Anker Sørensen om den kuperede 10. etape i sin optakt hos TV2 Sporten. Sådan kan vi også betegne udviklingen i priserne i Lolland Kommune det seneste år. Det startede godt, men har ramt et foreløbig lavpunkt, der minder om afslutningen på etapen ned mod Albi.

KALUNDBORG KOMMUNE OG ENKELTSTARTEN PÅ 13. ETAPE:

Ligesom på enkeltstarten på Tour’ens 13. etape er der ”små skarpe stigninger undervejs og halvtekniske nedkørsler” i prisudviklingen i Kalundborg. Heldigvis for husejerne i kommunen – og uheldigvis for rytterne i Tour-feltet.

JAMMERBUGT KOMMUNE OG DEN BJERGRIGE SLUTSPURT PÅ 20. ETAPE:

Den sidste bjergetape i årets Tour de France slutter med en lang opkørsel på mere end 33 kilometer op til Val Thorens. Ligesom priserne i Jammerbugt Kommune er det op og ned hele dagen – og så en vild afslutning.

SØNDERJYLLAND OG SPRINTERETAPEN TIL PARIS PÅ SIDSTE DAG:

I det sønderjyske har priserne udviklet sig på samme måde som ruten på sidste etape mod Paris. Det går bare liiiiiiiiiige ud.

Find mere om