Boligpriserne kører Tour de France på dansk jord

Foto: Pixabay

Hvad har husprisernes udvikling i Vejle Kommune at gøre med Tour de France-etapen i København? Og hvorfor passer Lemvig Kommunes slogan så godt på profilen på tredje etape? Læs nu bare med.

Når jeg normalt skriver en artikel, ligger det dybt i mig, at både overskrift og underoverskrift herover skal give mening. Det ved jeg godt, at det ikke gør denne gang.

Men hey; jeg elsker at nørde Tour de France, og jeg er en ørn (fra Herning?) til at trække data ud af et Excel-ark.

Og nu kommer det: Jeg har fundet en række forbavsende ligheder mellem etapeprofilerne på de tre danske Tour de France-etaper og husprisernes udvikling. For det er som om, at profilerne for de tre danske Tour-etaper har taget bo i huspriserne i nogle dele af landet.

Nu er spørgsmålet så, om de flade profiler, stagnationen og vinden over Storebælt kan tage pippet fra bjerggeden Tadej Pogacar.

Måske er det lige præcis det og de danske tilskueres friværdi, der skal huje Jonas Vingegaard, Mads Pedersen eller Kasper Asgreen frem til den gule trøje – symbolet på absolut herredømme over boligmarkedet… undskyld Tour de France.

Ja,ja, du vil måske synes, at det hele er lidt søgt. For det er det jo. Min chef har egentlig bare givet mig lov til at lege. Og hvis du er nået så langt her i teksten, så tag lige og tjek billederne og læs teksten for de enkelte etaper. Jeg lover, at det bliver lige så åndet som det, du har læst indtil videre.

#forchris

Første etape i København

Tour’en starter i dag med en 13 kilometer lang enkelstart rundt i Københavns gader. Og kender du bare lidt til landets hovedstad, ved du, at den er pandekageflad. Ser vi på kurven over husprisernes udvikling i Vejle Kommune, er der ligeledes forbavsende få bakker for den ellers bakkerige kommune. Den flade prisudvikling ligner bare til forveksling touren rundt forbi Københavns seværdigheder.

Anden etape fra Roskilde til Nyborg

På anden etape venter der en rute, hvor rytterne kører fra Roskilde over Holbæk og rundt langs Sjællands kyst. Ligesom på den første halvdel af etapen er der også tre små bjergspurter på kurven over prisudviklingen i Ringsted Kommune. Rytterne slutter af med en tur henover Storebæltsbroen, hvor danskerne håber at banke slovenerne, italienerne og belgierne i sidevinden. På samme måde er priserne i Ringsted begyndt at stagnere i de seneste måneders vind – eller mangel på samme – på boligmarkedet.

Tredje etape fra Vejle til Sønderborg

Der er små bump hele vejen på profilen for etapen, der går fra Vejle til Sønderborg. Sådan er det også med huspriserne i Lemvig Kommune. Det går lidt op, lidt ligeud, lidt ned og op igen. Og det passer egentlig meget godt med sloganet ”Bakker og bølgers land”, som de markedsfører sig på i Lemvig Kommune.