Boligpriser: Her er strandvejen billigst

Foto: Boligsiden.

Den dyreste ’Strandvejen’ i Danmark er 10 gange så dyr som landets billigste, der er beliggende i vestjyske Henne. Det viser en opgørelse over hussalget i de seneste fem år.

Udsigt til bølgebrus og strand lige om hjørnet hitter på boligmarkedet, og derfor er huspriserne på landets ’Strandvejen’ som regel til den dyre side. Der er dog markante forskelle på, hvad det koster at slå sig ned på den attraktive vej alt efter, hvor i landet du køber hus.

Den billigste Strandvejen ligger i 6854 Henne, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er på knap 5.500 kroner. I den anden ende af skalaen er 2920 Charlottenlund, hvor prisen er 10 gange så høj. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk over hussalget på Strandvejen i de seneste fem år.

Huse til 10 millioner kroner

”Ser man på den faktiske salgspris, er det dog 2930 Klampenborg, der topper listen. Her lyder den gennemsnitlige pris på lidt over 10 millioner kroner, hvilket er 2,5 millioner kroner mere end i Charlottenlund. Det betyder med andre ord, at de huse, der er blevet solgt i Klampenborg er en hel del større, når vi ser på antallet af boligkvadratmeter,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Den næsthøjest salgspris på Strandvejen er beliggende langt væk fra det såkaldte whisky-bælte nord for København, nemlig i 8000 Aarhus C. Kun omkring 38.000 kroner adskiller første- og andenpladsen.

Huset med den højeste kvadratmeterpris i Charlottenlund, der er til salg lige nu, er en lille bolig på blot 42 kvadratmeter til knap 3,8 millioner kroner. Til gengæld er prisen 90.357 kroner for hver af husets kvadratmetre.

Top 5: Dyreste Strandvejen:

Top 5: Billigste Strandvejen:

(Opgørelsen viser salgspriser for solgte villaer og rækkehuse fra 2013-2017 på strandvejen. Kun veje med minimum fem handler optræder i oversigten. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om