Boligpriser faldet med op til 35% i Brøndby

Foto: Boligsiden

Brøndby må lide den tort at ligge nummer 1 på listen over de største prisfald på villaer, og også når det gælder ejerlejligheder, er kommunen helt fremme i den triste statistik.

Hvis man er til Brøndbys fremragende fodboldhold, men ikke bor i nærheden af stadion, så er her et godt tilbud: køb et hus eller en ejerlejlighed i kommunen og spar helt op til 35%.

Så meget er boligpriserne nemlig faldet i vestegnskommunen i løbet af det seneste år. I hvert fald når det gælder ejerlejlighederne. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.

Priser under gennemsnittet

”På et år er priserne på ejerlejligheder i Brøndby Kommune faldet fra i gennemsnit 26.000 kroner pr. kvadratmeter til nu 21.000 kroner. Det er et fald på godt 35 procent. Og priserne ligger nu cirka 7 procent under landsgennemsnittet, så sælgerne i Brøndby har i den grad forstået, at prisen skal ned for at lokke køberne til”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.

Brøndby overgås kun af Kerteminde på listen over de største prisfald på ejerlejligheder: ”Men der skal korrigeres for, at der langt fra omsættes lige så mange ejerlejligheder i Kerteminde, ligesom kvadratmeterpriserne svinger enormt – fra 10.000 kroner helt op til knap 50.000 kroner”, siger Birgit Daetz.

Prisfald størst i 25 sjællandske kommuner

Når det gælder villaerne, lægger sælgerne i Brøndby Kommune sig også helt i front. Her er prisfaldet over 17% på et år. Det er landets største reduktion – skarpt forfulgt af Halsnæs i Nordsjælland og Dragør på Amager.

”I det hele taget er sjællænderne mest villige til at reducere udbudsprisen”, fortæller Birgit Daetz. Hun fortsætter:

”Ud af landets 98 kommuner topper 25 kommuner på Sjælland listen over de største prisreduktioner på villaer og rækkehuse, og det spænder over prisfald fra 10-17 procent.”

Bedre salg i København

Meget tyder da også på, at sælgerne generelt skal sænke prisen for at få en handel i hus; således melder flere ejendomsmæglere, at påskesalget har været rigtig godt i hovedstadsområdet, når man sammenligner med påsken sidste år.
Derimod er de jyske sælgere ifølge EDC mindre tilbøjelige til at sætte priserne ned, og derfor er påskesalget i kædens butikker i Jylland uændret i forhold til sidste år.

”Det viser sig tydeligt i København, at det er prisnedsættelser, der får boligerne solgt”, siger Jan Nordmann, kommunikationschef hos EDC.

Det budskab er tilsyneladende trængt bedst igennem hos sælgerne i Brøndby; her er en ejerlejlighed altså 7% billigere end gennemsnittet – og så er stadion og et af landets bedste fodboldhold lige om hjørnet.