Boligmarkedet nægter at gå i vinterhi

Foto: Boligsiden.

Selvom oktober viste tegn på vinter på boligmarkedet, blev det ikke en udpræget tendens i november. Salgsprisen steg på villaer og rækkehuse, og 44 kommuner oplevede stigende huspriser, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Vintervejret viser sig fra sin absolut milde side, og det gør boligmarkedet også. I november steg salgsprisen igen på ejerlejligheder, og villapriserne steg i både Region Hovedstaden og Midtjylland. Det viser nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks. Sammenlignet med november 2014 lå salgsprisen i november i år 7,7 procent højere for villaer og rækkehuse, og 12,9 procent højere for ejerlejligheder.

44 kommuner kunne glæde sig over stigende huspriser. I Odder Kommune steg salgsprisen mest med 8,8 procent fra måneden før, mens Jammerbugt Kommune stod for det største prisfald; Her faldt salgsprisen med 10,6 procent fra måneden før. I 78 kommuner var huspriserne dog højere end for et år siden.

Salgstiden for villaer og rækkehuse faldt med en procent i november, og det tog i gennemsnit 193 dage at sælge et hus. Region Hovedstaden slog rekord med en salgstid på 119 dage. Det er den korteste salgstid for villaer og rækkehuse i regionen, siden Boligsiden.dk begyndte at måle i januar 2010. Her lå salgstiden på godt 200 dage i Region Hovedstaden.

”I oktober så vi tegn på, at boligmarkedet var på vej i vinterdvale, men det er ikke en tendens, der for alvor har bidt sig fast. Stigende salgspriser og faldende salgstid er ikke typisk for sæsonen. Vi ser dog også faldende udbud og stigende nedslag, der i højere grad matcher den forventning, vi har til vintermånederne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Størst stigning i salgsprisen for villa/rækkehus (oktober 2015 – november 2015)

  1. Odder: 8,8 %
  2. Holstebro: 8,2 %
  3. Thisted: 7,4 %
  4. Assens: 6,0 %
  5. Skanderborg: 5,9 %
  6. Norddjurs: 5,4 %
  7. Nyborg: 4,8 %
  8. Lemvig: 4,7 %
  9. Sorø: 4,7 %
  10. Halsnæs: 4,5 %