Boligmarkedet lægger stærkt ud i 2017

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Selvom vinteren traditionelt er lavsæson, holder boligmarkedet fortsat dampen oppe. Priserne på både villaer/rækkehuse og ejerlejligheder ligger et pænt stykke over sidste års niveau og har stabiliseret sig hen over vinteren. Det viser de seneste nøgletal fra Boligsiden.dk.

På landsplan ligger priserne på villaer/rækkehuse fire procent over niveauet for januar 2016, og for lejligheder har stigningen været på hele 7,9 procent. Og selvom det fortsat er boligmarkedet i Region Hovedstaden, der driver meget af udviklingen, er resten af landet godt med. I løbet af det sidste år har der således været prisstigninger i samtlige regioner, både når det gælder villaer/rækkehuse og ejerlejligheder.

Men på trods af de høje priser kan det stadig være et godt tidspunkt at slå til, hvis den rette bolig viser sig. For lige om hjørnet venter forårssæsonen, hvor priserne sædvanligvis får et ekstra hak opad.

Samtidig er de nedslag, der gives i forbindelse med bolighandler, stadig små. På landsplan er nedslaget faldet 3,2 procent for villa/rækkehuse og 3,7 procent for ejerlejligheder siden januar 2016.

”Boligpriserne har ligget på et stabilt niveau, typisk for sæsonen, men nu befinder vi os i en slags stilhed før stormen, hvor vi klart forventer en øget aktivitet på markedet, når vi kommer ind i forårsmånederne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De faldende nedslag viser også, at mange sælgere har fundet det rette niveau for udbudsprisen. Derfor kan det være en rigtig god idé som køber at slå til med det samme, hvis drømmeboligen bliver sat til salg.”

De høje priser understøttes af et faldende udbud af boliger i hele landet. Udbuddet af både villaer/rækkehuse og ejerlejligheder faldt på landsplan med 2,8 procent fra december 2016 til januar 2017.

Salgstiden falder på Sjælland

Særligt i Region Sjælland er boligmarkedet inde i en positiv udvikling, især når det gælder ejerlejligheder. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for solgte ejerlejligheder i regionen lå 5,6 procent højere i januar sammenlignet med december og ligger nu hele 14,8 procent over niveauet fra januar 2016.

Samtidig er salgstiden for ejerlejligheder faldet markant og lå i januar på 115 dage, svarende til 11,1 procent under niveauet for december 2016. Siden januar 2016 er salgstiden for ejerlejligheder i Region Sjælland faldet 22,5 procent.

”Vi ser igen, at det høje prisniveau i København får mange boligkøbere til at se bredere ud på Sjælland, hvilket har en positiv effekt på boligmarkedet i regionen. Særligt boligsalget i Næstved og Slagelse løfter niveauet. Udviklingen vil formentlig fortsætte, så længe priserne i hovedstadsområdet holder sig oppe,” siger Birgit Daetz.

Se de seneste salgstal for din kommune på Boligsidens Markedsindeks.