Boligguld i Skive

ENGANGSFOTO Solbakken 27, Spottrup. Foto: EDC

Der er ikke kun antikviteter og andre værdifulde skatte gemt i købstæderne, som man ser det i programmet ”Guld i købstæderne”. De gamle købstæder gemmer også på boligguld, fx i Skive, hvor boligpriserne har holdt sig i ro de seneste seks år, og hvor man stadig kan gøre et kup.

Skive er placeret i det nordligste Midtjylland og er nabo til Morsø, Viborg og Holstebro. Her er huspriserne kun gået ganske lidt op og lidt ned de seneste år, og i dag er salgsprisen for en villa lidt lavere end i 2010. Er man som boligkøber på jagt efter et område, hvor man får ekstra meget for pengene, er Skive værd at indstille kikkerten på.

I juli 2016 lå salgsprisen for en villa eller et rækkehus på 6.274 kroner pr. kvadratmeter, og dermed kostede et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 878.000 kroner. Det er langt under gennemsnitsprisen på landsplan, der ligger næsten en million kroner højere. I juli måned lå Skive på en niendeplads over kommuner med de laveste huspriser.

”Som boligejer drømmer man sig nok til, at boligerne stiger i værdi, men som køber er de lave huspriser en guldgrube, der især for førstegangskøberne kan være en entrebillet til ejerboligmarkedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Flyt over kommunegrænsen og spar op til 33 procent

I forhold til villaerne i nabokommunen Viborg bliver husene i Skive udbudt til priser, der ligger 28 procent under, og sammenligner man med huspriserne i nabokommunen Holstebro, er der hele 33 procent at spare ved at købe hus i Skive i stedet.

”En tur over kommunegrænsen kan give en stor besparelse på boligprisen, og man bør altid undersøge de nærliggende områder, hvis man er på jagt efter det billigste alternativ”, siger Birgit Daetz.

Boligguld i Skive Kommune

Netop nu er der ca. 400 villaer og rækkehuse til salg i Skive Kommune. Priserne starter ved 195.000 kroner og fortsætter op til 4,9 millioner kroner. Vi har udvalgt tre gode bud på boligguld i Skive.

Guldkysten 7, 7870 Roslev

Vil du have absolut mest for pengene, er det her, der sker. Villaen er på 125 kvadratmeter, og udbudsprisen er nede i 1.500 kroner pr. kvadratmeter. Huset er en god etplansvilla beliggende i et roligt kvarter. Huset er pæn og velholdt, og der er en hyggelig have. Udbudspris: 195.000 kr.

Ålbækvej 10, 7860 Spøttrup

Charmerende byhus fra 1931, der de seneste år har gennemgået en gennemgribende renovering. Huset står i dag med blandt andet nyt køkken og bad, og entre med gulvvarme. Der er 136 fine kvadratmeter indenfor, og haven er overskuelig og passer perfekt til førstegangskøberen. Udbudspris: 395.000 kr.

Solbakken 27, 7860 Spøttrup (billedet øverst)

Lækkert liebhaveri på 183 boligkvadratmeter. Der er tale om en arkitekttegnet villa, der ligger højt og med udsigt ud over den kæmpestore grund på næsten 5.500 kvadratmeter. Villaen er bygget i 2003, og du får blandt andet glæden af en stue med stort glasparti med udsigt, lækre elementer fra Svane, store, lyse rum og en god planløsning. Havde boligen ligget i hovedstadsområdet, havde den kostet mindst det dobbelte. Udbudspris: 2.495.000 kr.

Find mere om