Bo billigt i Danmarks dyreste boligområder

Foto: Boligsiden

Vil du bo blandt de rige men ikke betale en formue? Se hvor billigt du kan bo i Danmarks dyreste kommuner. Boligsiden.dk har fundet de billigste boliger, der er til salg blandt palæer og pragtvillaer.

Du kender områderne med praleparceller, pragtvillaer og palæer så store, at de kunne rumme en mindre landsby. Her er parklignende haver, udsigt til hav, sø eller skov, og glaseret tegl og nypudsede facader så langt øjet rækker. Her vil du gerne bo. Og det kan du komme til, også for et relativt beskedent beløb.

I marts måned var Gentofte Danmarks dyreste kommune med gennemsnitlige salgspriser på 33.525 kroner pr. kvadratmeter for en villa eller et rækkehus. For en villa på 140 kvadratmeter bliver det til en gennemsnitspris på 4,7 millioner kroner. Lyngby-Taarbæk, København, Rudersdal og Dragør kommuner er ikke langt bagefter rent prismæssigt. Men det er faktisk muligt at finde prisrigtige alternativer til palævillaerne i de dyre kvarterer. Du skal ikke forvente at få et palæ til spotpris, men vil du gerne bo i netop disse kommuner, er det muligt for 2,3 – 2,9 millioner kroner.

”Det er umuligt at finde rigtig billige villaer i de fem dyreste kommuner, men du kan komme under tre millioner, hvilket også kan være en udfordring i netop disse kommuner. Beliggenheden er ikke altid i top og nogle af boligerne er små, men det er noget af det, man må leve med, hvis man vil bo i det ”rigtige” postnummer, men ikke betale en formue”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Bo billigt blandt de rige

Billigst i Gentofte

Lyngbyvej 435, 2820 Gentofte 

Her er en supercharmerende villa, der er delvist renoveret og som med lidt håndværkersnilde og kærlighed kan blive en rigtig perle. Dét, du går på kompromis med her, er beliggenheden, da du får adresse på Lyngbyvejen. Til gengæld kan du skrive det eftertragtede postnummer 2820 i din adresse. Tager du dig ikke synderligt af trafikstøj, får du en rigtig god bolig her på 136 kvadratmeter. Købspris: 2.495.000 kr.

Billigst i Lyngby-Taarbæk

Elmevang 24, 2830 Virum 

Lyngby-Taarbæk havde i marts måned kongerigets næstdyreste salgspriser. Til gengæld er det her, at selv den billigste bolig næsten runder tre millioner kroner og dermed ender som det dyreste bud på en billig bolig. Til gengæld får du et dejligt, lyst rækkehus i Virum med lækkert køkken og bad med fint, lyseblåt mosaik. Købspris: 2.995.000 kr.

Billigst i København

Lavendelgangen 103, 2700 Brønshøj 

Et hus i København er ikke billigt, men i Brønshøj finder du et hus, der er markant billigere end de andre på listen. Her er det ikke beliggenheden men størrelsen, du må gå på kompromis med. Der er nemlig tale om et miniputhus på bare 57 kvadratmeter, som dog er et rigtig godt alternativ til en lejlighed. Her får du nemlig egen have, så du kan få jord under neglene og plads til liggestolen. Købspris: 1.400.000 kr.

Billigst i Rudersdal

Egehegnet 113, 2850 Nærum 

Gider du ikke rode med istandsættelse, gør-det-selv-projekter og dyre håndværkere er huset her noget for dig. Du får et indflytningsklart enderækkehuse i Nærum, der ligger i den dyre Rudersdal Kommune. Og så slipper du endda med godt to millioner kroner. Købspris: 2.350.000 kr.

Billigst i Dragør

Bodestræde 6, 2791 Dragør 

Drømmer du om et lille byhus i det gamle Dragør, får du det her. Der er 60 kvadratmeter at rutte med, men hvad du ikke får i kvadratmeter, får du i charme og en placering i smørhullet af Dragør. Huset er fra 1796 og ligger i en lille, brostensbelagt gade der er indbegrebet af Dragør-hygge. Og så er det Dragørs p.t. billigste villa. Købspris: 2.295.000 kr.

Top 5: Danmarks dyreste kommuner (kr. pr. m2 i marts 2015):

  1. Gentofte: 33.525 kr.
  2. Lyngby-Taarbæk: 29.807 kr.
  3. København: 29.676 kr.
  4. Rudersdal 28.303 kr.
  5. Dragør 26.712 kr.