Billigst at købe fritidshus i Østjylland

Foto: Boligsiden

En opgørelse fra www.boligsiden.dk viser, at udbudspriserne på sommerhuse langs de østjyske kyst har ligget lavere end på vestkysten knap to år.

Det har næppe været billigere at købe sommerhus ved havet i Jylland, end tilfældet er lige nu. Dugfriske tal fra www.boligsiden.dk viser, at udbudspriserne er på det laveste niveau siden begyndelsen af 2009. I Østjylland er priserne således 13 pct. lavere end ved indgangen til 2009, mens de er faldet med 11 pct. på den jyske Vestkyst.

”Samtidig er renterne også historisk lave, og derfor har det – samlet set – nok aldrig været billigere at købe sommerhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Køb nu og spar penge på handlen

”De helt store prisfald ser ud til at være en saga blot, men traditionelt set falder priserne lidt i de kolde måneder, når markedet så at sige går i hi. Derfor kan det være en endnu bedre handel at købe, mens det er efterår og vinter”, fastslår Birgit Daetz.

”Drømmer man om sommerhus ved en af de jyske kyster, er årstiden netop nu et rigtig godt tidspunkt at sondere markedet”, siger hun.

Hun påpeger, at de store prisfald generelt skyldes, at der i dag er flere sælgere i markedet end for fire år siden; på Østkysten er der i dag godt 2.500 huse til salg – det er 30 pct. flere end i starten af 2009; på vestkysten er stigningen i samme periode på lidt over en femtedel. Her er der i dag knap 3.300 huse at vælge imellem.

Vestjyske sommerhuse har holdt prisen bedst

Prisfaldene er fladet en del ud det seneste år. I Vestjylland ligger kvadratmeterpriserne på i gennemsnit 18.300 kroner, og det er kun godt og vel 500 kroner lavere end på samme tid i fjor. I Østjylland er priserne kun faldet med et par hundrede kroner og ligger nu på 17.500 kroner.

”Generelt set udbydes fritidshuse til lavere priser nu end de seneste år. For 2 ½  år siden lå kvadratmeterprisen på samme niveau – uanset hvor i landet man kiggede efter sommerhus. Siden da er prisen faldet, men udbudspriserne har holdt sig bedst i det vestjyske ”, slutter Birgit Daetz.

Selvom priserne har være nedadgående, er der stadig både dyre og billige sommerhuse. Også for de dyreste ti sommerhuse er niveauet højst vestpå. De ti dyreste sommerhuse i Vestjylland koster gennemsnitligt 8,6 mio. kr. , hvorimod de koster 7,2 mio. kr. i det østjyske.

Find mere om