Betalingsringens påvirkning på boligpriserne

Foto: Boligsiden

32 % af de knap 3000 brugere, der i starten af september deltog i www.boligsiden.dk’s spørgeundersøgelse om en eventuel betalingsrings betydning for deres boligvalg, svarede at de ville bosætte sig uden for ringen. 13 % svarede at de ville bosætte sig inden for betalingsringen og 50 % af brugerne, at det ingen betydning ville få. Læs nedenfor hvad dette kan få af betydning for kommende boligejere.

Dr.dk bragte forleden nyheden om, at betalingsringen kan påvirke boligpriserne. Lektor ved Syddansk Universitet og ekspert i boligøkonomi, Morten Skak vurderer nemlig, at priserne på boligerne inden for ringen kan stige med op til cirka 100.000 kroner, mens priserne på boligerne uden for betalingsringen vil falde med cirka 100.000 kroner, såfremt der indføres en bompris på 20 kr.

Jævnfør dr.dk er ejendomsmæglerkæden Home heller ikke i tvivl om, at betalingsringen vil påvirke boligpriserne.
– Boligkøberne er de seneste år blevet meget prisbevidste, og ting som forsikringer, energiforbrug og transportudgifter vejer tungt, når de er på jagt efter en ny bolig. Det vil få en effekt, hvis man pludselig skal bruge flere tusinde kroner årligt på at passere betalingsringen, siger kommunikationschef i Home, Mads Ellegaard.
Han frygter derfor, at boligerne lige uden for betalingsringen vil blive hårdt ramt.

Læs hele artiklen på dr.dk.

Find mere om