5 andelslejligheder i København til under 1 million

Foto: Boligsiden.

Det Københavnske andelsboligmarked er i øjeblikket rødglødende, og du skal ikke tænke for længe over det, hvis du vil have fingre i en af de ganske få andelslejligheder, der er i udbud lige nu. Der er dog stadig en håndfuld andelslejligheder til salg for under 1 million kroner – se 5 skønne bud herunder.

Der er nok at lave for de Københavnske ejendomsmæglere, hvis andelslejligheder i øjeblikket skifter hænder, som vi andre skifter underbenklæder. Ikke desto mindre er det stadig muligt at få fat på en billig andelsbolig, og endda uden at du skal have været skrevet op i en andelsboligforening i en menneskealder.

”De fleste andelsboliger bliver solgt uden om en ejendomsmægler. Andelsforeningerne har forskellige regler for, hvordan man kommer i betragtning til en bolig, og der er stadig mange andele, der udelukkende bliver solgt til familie af dem, der bor i foreningen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De andelsboliger, der er til salg på Boligsiden.dk, sælges gennem en ejendomsmægler. Alle kan derfor komme i betragtning som købere, og derudover får man som køber en sikkerhed, når man handler gennem mægler, der bl.a. sikrer, at der er styr på dokumenterne og har en forsikring, hvis noget alligevel går galt i handlen”, siger Birgit Daetz.

Netop nu er der knap 1.400 andelsboliger til salg på Boligsiden.dk. 74 af dem ligger i Københavns Kommune, og 22 af disse koster under en million kroner.

Husk køberrådgiveren

I april blev andelsboligerne i København by solgt på bare 45 dage i gennemsnit. Men selvom markedet kræver, at man tænker hurtigt, er det vigtigt ikke at træffe forhastede beslutninger og skrive under uden at have set foreningens økonomi grundigt igennem. Der er nemlig flere faldgruber forbundet med køb af en andelsbolig, og de kan være svære at gennemskue, hvis man ikke har særligt kendskab til andelsboligmarkedet. En køberrådgiver eller advokat er derfor en uundværlig ledsager i købsprocessen. For selv at få et indblik i andelsboligens økonomi og lånenes sammensætning, kan du kigge på den anslåede tekniske pris, der foruden indskuddet og boligydelsen inkluderer din anslåede del af foreningens gæld. Er der meget stor forskel mellem købsprisen og den tekniske pris, kan det være en god ide at være ekstra opmærksom på at gå regnskaber m.v. igennem.

5 andelslejligheder til under 1 million:

Selvom antallet er begrænset, er der stadig skønne andelslejligheder til under 1 million kroner at finde i Københavns Kommune. Se bare her, hvad Boligsiden.dk har at byde på netop nu:

Tranehavevej 12, 2. tv, 2450 København SV
Skøn toværelses på 72 kvadratmeter med plankegulve og sydvendt altan. Købspris: 987.560 kr.

Valborg Allé 17, 4. tv, 2500 Valby
Dejlig, delevenlig lejlighed i Valby med god rumfordeling og plankegulve. Købspris: 499.018 kr.

Skotlandsgade 3, 4., 2300 København S
Lækker penthouselejlighed med masser af lys og bjælker i loftet. Købspris: 590.061 kr.

Ålekistevej 218B, st., 2720 Vanløse
Lys og rummelig 4-værelses med både altan og terrasse. Købspris: 845.000 kr.

Vestre Kvartergade 14, 1. th., 2650 Hvidovre
Stor treværelses med spisekøkken, stor stue og adgang til fælles have. Købspris: 995.000 kr.

Find mere om