3 ud af 4 søger bolig til højst 2,5 mio.

Velholdt hvidt hus med trampolin i haven. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

En undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden EDC viser, at 75 pct. af boligkøberne går efter en bolig til under 2½ mio. kr. Læs nyheden på www.boligsiden.dk.

Boliger til salg under 2,5 mio. kroner har væsentlig større chance for at blive solgt, end boliger der udbydes til højere pris. På landsplan er det 3 ud af 4 boligkøbere, der søger bolig til max. 2,5 mio. kroner, og ser man bort fra region Hovedstaden, der tegner sig for landet højeste boligpriser, er det hele 85 pct. af køberne, der har et prisniveau på max. 2,5 mio. kroner.

Det viser en ny undersøgelse ejendomsmæglerkæden EDC har gennemført ved at stille spørgsmål til 10.000 potentielle boligkøbere.

Boligkøbere nyder godt af prisfald

Den gode nyhed er, at vi nu nærmer os en harmonisering mellem de prisklasser boligkøberne søger bolig til, og de priser som boliger til salg rent faktisk bliver udbudt til.

“Når vi nærmer os en harmonisering, er det i høj grad, fordi boligpriserne er ved at komme ned i et leje, hvor køberne både kan og vil være med”, siger kommunikationskonsulent i EDC, Birgitte Ringbæk.

Læs også: Længere salgstider for huse

“Køberne er dels selv meget påpasselige for ikke at sætte sig for dyrt og mange rammes også af banker og realkreditters stramme kreditvurdering. Men det er glædeligt, at det store gab, der har været mellem udbudspriser og den prisramme køberne kan handle inden for, er ved at udligne sig. Mange sælgere er blevet mere realistiske i deres prisfastsættelse nu, og det har været én af forhindringerne for at få flere handler til at falde på plads.”

Det understreger vigtigheden af at prissætte sin ejendom ud fra de muligheder, køberne har.

Boligmarkedet ikke gået i stå

“Der sælges ca. 50.000 boliger om året i Danmark, så det handler ikke om et marked, der er gået i stå. Hvis prisen er rigtig, bliver boligerne også solgt. Men hvis prisen er for høj, så er kundegrundlaget for lille, og så trækker salget bare ud”, siger Birgitte Ringbæk.

Seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at 1 mio. danskere i dag bor alene, og det er med til at præge det samlede billede af købernes formåen.

“Mange singler har jo også ønske om at eje sin bolig og kunne sætte det ønskede præg på den. Og med én indkomst er det sjældent i den dyre ende af skalalen, at man kan vælge bolig, siger Birgitte Ringbæk.

På landsplan er det kun 10 pct., der søger bolig til over 3 mio., hvilket igen svarer til antallet af boliger til salg i prisklassen.

Find mere om