2,7 millioner rækker ikke langt på boligmarkedet nær hovedstaden

Foto: Boligsiden

Selv med små tre millioner kroner på hånden kommer du ikke langt, hvis du vil bo i hus tæt på København, viser tal fra Boligsiden.dk.

Måske drømmer du om et hus nær København, men du skal have en solid økonomi for overhovedet at tænke tanken.

Skal du købe hus i Region Hovedstaden, skal du forberede dig på at lægge 8.000 kroner mere pr. kvadratmeter end i landet som helhed. I Hovedstaden ligger kvadratmeterpriserne for villaer og rækkehuse nemlig på godt 19.000 kroner, mens man i resten af landet kan nøjes med godt 11.000 kroner.

Et hurtigt regnestykke fortæller os, at en villa eller rækkehus på 140 kvadratmeter til gennemsnitspris vil koste i omegnen af 2,7 millioner kroner i hovedstadsområdet. Men sandheden er, at du skal temmelig langt væk fra København by, hvis du skal kunne købe hus 2,7 millioner kroner. I hvert fald hvis du vil have mere end et par huse at vælge imellem. Tal fra Boligsiden.dk afslører, at hvis 2,7 millioner kroner er dit max, så er chancerne størst, hvis du kommer over 25 kilometer væk fra København. Dermed at du skudt helt du i periferien af Region Hovedstaden.

”Der findes villaer til under 2,7 millioner kroner tættere på København, men så skal man ikke gøre sig forhåbninger om, at de er 140 kvadratmeter. Det har aldrig været billigt at bo i hus nær København, og med den prisudvikling vi så i 2013, kan vi regne med, at priserne fortsætter op i 2014 også”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Bedre udbud nær Aarhus og Aalborg

Er det en villa nær storbyen, der trækker, kommer du længere med dine 2,7 millioner kroner nær Aarhus og i særdeleshed nær Aalborg. Nær Aarhus kan du nøjes med at tage 10-15 kilometer væk fra byen for at have et pænt udvalg af huse til under 2,7 millioner kroner. Nær Aalborg skal du blot 5-10 kilometer væk fra byen, før andelen af huse under 2,7 millioner kroner er ganske betragtelig.

”Har man næsten 3 millioner at købe bolig for, skal man ikke være nervøs for, om man kan finde et hus at bo i. Næsten over alt i landet kan en enkelt million købe dig et hus. Det er blot nær de største byer og især København, at der er andre spilleregler, og udbuddet derfor er noget mere begrænset”, siger Birgit Daetz.

Standardhuset kan koste under 1 million kroner

Skal du have fat i det, vi populært kalder standardhuset, dvs. villaen, der er bygget i årene 1960-1990, og som er er 140 kvadratmeter, er de tre billigste kommuner Lemvig, Lolland og Tønder. Her skal du ikke af med mere end ca. 800.000 kroner. De tre dyreste kommuner at købe standardhuset i er Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Gentofte, der alle ligger nord for København. Her ligger samme hustype til udbudspriser på mellem 4 og 5,3 millioner kroner.