13 måneder i træk: Priser på ejerlejligheder stiger igen

Foto: Boligsiden

Tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at ejerlejlighedspriserne i Danmark er steget 13 måneder i træk. Kvadratmeterprisen i Region Hovedstaden har netop rundet 35.000 kroner.

Mens priserne på villaer og rækkehuse i september måned, på usædvanlig vis, faldt en smule, steg priserne på ejerlejligheder i Danmark for 13. måned i træk.

Region Sjælland oplevede den største stigning, idet kvadratmeterprisen steg tre procent til 14.118 kroner. Samtidig rundede kvadratmeterpriserne i Region Hovedstaden for første gang 35.000 kroner efter at være steget 11 procent det seneste år og 0,8 procent fra august til september.

”Det er en markant stigning, vi har set i Region Hovedstaden det seneste år, mens stigningen den seneste måned er relativt lav. Det skyldes dels den markante stigning, der allerede har været, og dels at vi er på vej ind i vinterhalvåret, hvor prisstigningerne typisk flader lidt ud,” understreger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De store prisstigninger i Region Hovedstaden har rod i en række af regionens kommuner. Størst er stigningen i Fredensborg Kommune, hvor ejerlejlighederne det seneste år er blevet 28,6 procent dyrere. Det er dermed den af landets kommuner med den største stigning. Næstved, Tårnby, Esbjerg og Horsens kommuner er de næste på listen med stigninger på mellem 23,3 og 14,6 procent.

LÆS OGSÅ: Hver anden lejlighed sælges til prisen eller mere