Vi vil vide, hvad boligen har kostet

Foto: Boligsiden.

Mere end hver anden vil vide, hvilken pris den bolig, de overvejer at købe, har været solgt til før, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Når vi søger bolig, nøjes vi ikke med at se på plantegninger, studere tilstandsrapporter og tjekke beliggenhed i forhold til de gode skoler eller det kedelige industriområde. De fleste af os går skridtet videre og tjekker, hvad boligen har været solgt til før. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 58 procent, at det er meget vigtigt eller vigtigt for dem at vide, hvilken pris boligen har været solgt til før, mens 40 procent mener, at det er mindre vigtigt eller ikke er vigtigt.

Hvad boligkøberne forventer at få ud af informationen om den tidligere salgspris, fremgår ikke af undersøgelsen. Nogle vil måske vide, om boligen har holdt værdien, eller om sælger får en gevinst ud af salget. Det er dog ikke så lige til at få svar på ud fra den tidligere salgspris alene.

“Det er ikke så let at regne ud, om sælger scorer kassen på salget. Selv hvis udbudsprisen i dag ligger markant over en daværende salgspris, kan sælgers gevinst være påvirket af, at der tidligere er optaget lån til vedligeholdelse af boligen, ny tilbygning, nyt tag eller til noget helt fjerde. Så man skal passe på med ukritisk at sammenligne nuværende udbudspris med en tidligere salgspris. Det er betydelig vigtigere at se på, om udbudsprisen afspejler markedsprisen og boligens stand”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange boliginformationer til den nysgerrige

Ønsker du at vide mere om de boliger, der er til salg, kan du søge en lang række informationer på Boligsiden.dk. Ud over den tidligere salgspris kan du også se seneste offentlige vurdering af boligen direkte på boligpræsentationen, hvis du klikker på Flere informationer i feltet Pris.

Klikker du på Flere information i feltet BBR information på boligpræsentationen, kommer du til en separat side, hvor du kan se, hvad der er registreret om boligen i BBR-registret herunder arealopmålinger og opgørelse over materialer og installationer.

Klikker du på det lille kort i øverste højre hjørne af boligpræsentationen, kan du se et matrikelkort, hvor både den aktuelle boligs matrikel og omliggende matrikler er tegnet ind. På kortet kan du også se afstanden fra boligen til ”Mine stedet” – det er steder, du kan oprette, hvis du er logget ind som bruger på Boligsiden.dk. Så kan du fx oprette din arbejdsplads, dit barns skole og dine forældres adresser som mine steder, og når du så er på en boligpræsentation, kan du altid klikke på kortet og se, hvor langt boligen ligger fra dine steder.

Endnu ikke oprettet som bruger på Boligsiden.dk? Opret login her

Søg også i salgspriser på boliger, der har været handlet siden 1992

Fakta: Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 19.- 25. februar spørgsmålet: ”Hvor vigtigt er det for dig, hvilken pris den bolig, du kigger på, tidligere har været solgt til?” 1.089 svarede, og svarene fordelte sig sådan her: