Største antal lånetilbud til boligejerne i 7 år

solgte huse

Foto: Boligsiden

Antallet af lånetilbud i januar måned er det største siden 2005. Det skriver Realkreditrådet i dag. Læs nyheden på www.boligsiden.dk.

I januar gav realkreditinstitutterne 51.510 lånetilbud til private låntagere og erhvervsvirksomheder. Det er det højeste antal lånetilbud for en enkelt måned siden 2005. Til sammenligning blev der i perioden 2006-2011 i gennemsnit givet 26.500 lånetilbud om måneden. Det viser Realkreditrådets tal for januar 2012.

Drevet af 3,5 pct.-lån

”Det høje antal lånetilbud i januar skyldes i høj grad låneomlægninger. Det er de nye fastforrentede 3,5 pct. lån, som har øget antallet af lånetilbud. Lånene kom på markedet i begyndelsen af januar, og boligejere som ville omlægge deres fastforrentede lån til næste termin, skulle gøre det inden 31. januar,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Læs også: Salgspriser på byggegrunde faldt med 16 pct. i 2011

Ikke fornyet aktivitet

”Stigningen i antal lånetilbud er således ikke et udtryk for fornyet aktivitet på boligmarkedet i form af flere handler. Men vi ser igen en af styrkerne ved det danske realkreditsystem, hvor boligejerne kan omlægge deres lån og få glæde af den meget lave rente,” fortsætter Ane Arnth Jensen.

Man kan ansøge om et lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis man ønsker enten at omlægge et eksisterende lån, optage tillægslån eller indgå en aftale om køb af ejerbolig.

Find mere om