Førstegangskøber: ”Det er jo lige så dyrt at bo til leje”

Foto: Boligsiden

Walter Müller Mesquida har efter grundige overvejelser netop købt sin første ejerbolig – ”fordi det koster mindst lige så meget at bo til leje”. Boligsiden.dk har talt med førstegangskøberen.

Renten er nu så langt nede, at det tit bedre kan betale sig at eje sin egen bolig end at bo til leje. I hovedstaden er priserne på lejeboliger nemlig snildt på 7-8.000 kroner for en lejlighed på 2-3 værelser. Hvis det da kan lade sig gøre at få fingre i en, for der er rift om lejelejlighederne.

Fik du læst: Her er lejligheden billigst

I stedet kan man for samme beløb sidde i sin egen lejlighed, og så sparer man op i lejligheden. Den konklusion er Walter Müller Mesquida kommet frem til efter længere tids grundige overvejelser og undersøgelse af mulighederne på det københavnske boligmarked.

Walter har netop sat sin underskrift på en ejerlejlighed i Valby, og nu glæder den unge salgstrainée sig til, at han får overdraget nøglerne.

Fik 10 pct. i nedslag – og nyt gulv

”Jeg har købt en ejerlejlighed på hjørnet af Sdr. Fasanvej i krydset ved Valby Langgade. Det er en stor 2V’er på 65 kvadratmeter”, fortæller Walter til www.boligsiden.dk.

”Den kostede 1,17 mio. kr., og jeg fik 10 pct. i nedslag på prisen – og et nyt gulv til soveværelset oven i, så det var en rigtig god handel, synes jeg”, siger han.

Walter, der stadig bor hjemme, startede med at kigge efter bolig for et halvt års tid siden, og en lejebolig var også inde i overvejelserne.

”Men det droppede jeg hurtigt, for det koster det samme – nogle gange mere – at leje som at eje. Så jeg har leget med tanken om at købe ret længe – et halvt års tid”, fortæller Walter.

Har set over 10 lejligheder

I starten fulgte han kun med på internettet, men de seneste to måneder har han været ude at se 10-12 forskellige ejerlejligheder. De to på Østerbro og resten i Valby.

”Mine forældre bor i Hvidovre, så det må gerne være nogenlunde tæt på, og Frederiksberg ville være optimalt. Men der koster en lejlighed, der svarer til den, jeg har købt, 4-500.000 mere, og så kan jeg rigtig godt lide Valby, så da den rette lejlighed dukkede op, slog jeg til.”

Det lykkedes som nævnt Walter at forhandle sig til et nedslag på 10 pct. og et nyt gulv i soveværelset. Det skyldes til dels, at sælgerne lige havde fået barn nummer to, så de havde travlt med at komme videre til noget større.

Ifølge Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk, kan køber ofte regne med at forhandle en lavere pris hjem.

”I København giver sælgerne i gennemsnit et prisnedslag på cirka 1.100 kroner pr. kvadratmeter på en ejerlejlighed. Det svarer til i gennemsnit 4½ pct. på den sidste udbudspris. Det fortæller Walters historie jo også ganske tydeligt. Samtidig kan man i mange tilfælde bo billigere end i en lejebolig”, siger Birgit Daetz.

Så gør det mindre, at Walter må vente lidt endnu med at flytte; han overtager lejligheden i Valby den 1. marts.

”Men jeg kan altså næsten ikke vente på at få mit eget”, slutter Walter.

Find mere om